Партизан пао у продужецима, крај европског сна

Фудбалери Партизана одиграли су најбољи меч ове сезоне у квалификацијама, приказали су највише, али то није било довољно да прођу даље. Два ударца у оквир гола и два гола Шарлроа, с друге стране црно-бели су стварали шансе, али је изостала реализација.

Завршен је сан црно-белих о Лиги Европе, крај је дошао у трећем колу квалификација. Шарлоа је рано стигао до предности потом је одолевао нападима нашег тима. Сума је донео изједначење. Ипак у 108. минуту поново је матиран Стојковић и Партизан је завршио своје учешће.

Црно-бели су ушли у овај меч жељни надигравања. Ипак одбран Партизан је капитулира у раној фази утакмице. Домаћин је потом свесно препустио иницијативу гостима.

Неколико напада црно-белих лопта је ишла на Асана и Садика. Овај двојац је био затворен па није успео да се избори за повољнију позицију. Једно је сигурно поново је Партизану недостајала реализација, али и тај последњи пас како би се створила изгледнија шанса.

Црно-бели су у првом делу имали више од игре, али и само два удараца ка голу противника, оба су завршила далеко од гола.

С друге стране ни противник се није наиграо. Једина два покушаја ка голу Партизан била су у истом нападу, први је Стојковић, одбранио, други је завршио у мрежи, након очајне реакције одбране нашег тима. Стојковић од тог 10. минута није имао прилике да интервенише.

Партизан је знатно одлучније кренуо ка голу противника у натавку. Све линије су померене напред. Противник није успео да одговори на агресивност црно-белих, који после осам минута у другом делу преко Суме стижу до изједначења.

Наша екипа се није повукла, наставила је да напада и ствара прилике. Висок пресинг који је наметнуо тренер Станојевић збунио је противника коме је требало пуних 15 минута да створи какву-такву шансу, и тај покушај са дистанце је завршио крај гола.

Свакако највећа опасност по гол Шарлроа био је Сума. Који је био изузетно расположен за игру. Делио је лопте, стварао шансе, покушаво је и шутем са дистанце. Отворио се простор и за Садика и Асана, али нису успели да искористе своје прилике.

Домаћин није имао решења у нападу, тачније одбрана Партизан је испоштовала све задатке. Сјајан у одбрани био је Миљковић, који је успео да исправи све грешке саиграча у последњој линији.

Иако су црно-бели били бољи, створили су више шанси, противник је био тај који је после 120 минута игре славио. Резаи је из слободног ударца матирао Стојковића дванаест минута пре краја продужетака. Црно-бели су успели да створе неколико прилика али не и да матирају голмана домаћина.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво