Ништа од Европе, Партизан заустављен у Белгији

Фудбалери Партизана поражени су на гостовању у Белгији од екипе Шарлроа са 2:1, након продужетака. Српски клуб завршава квалификације за Лигу Европе у трећем колу.

Нису успели црно-бели да савладају белгијског противника и наставе пут ка Лиги Европе

Шарлроа је након продужетака славио са 2:1 и оставио српског представника без учешћа у групној фази европског такмичења.

Почело је веома лоше по Партизан, пошто је домаћин повео већ у 10. минуту. 

Након добро изведеног корнера, шутирао је један фудбалер Шарлрое, Стојковић одлично реаговао, али се лопта одбила до капитена Десолеја, који је између Садика, Асана и Стојковића, прослеђује у мрежу.

Од тог момента Партизан јесте заиграо боље, имао више лопту у ногама, био конкретнији и директнији у додавањима, али далеко од тога да је до краја првог дела утакмице стекао изгледну прилику.

На полувремену је Александар Станојевић изменио Стевановића, а у игру је ушао Сума. Испоставило се да је та одлука потпуно променила ток игре у наставку.

Сума је задавао главобоље чуварима и константно претио по гол ривала.

Играо се 53. минут, када је на асистенцију Асана са десне стране терена, Сума био добро постављен и одлично шутирао, те донео изједначење. 

До краја сусрета није било промене резултата. У неколикмо наврата покушавао је Партизан, али су у последњим моментима реаговали дефанзивци Шарлрое, док је са друге стране прекид био главно оружје белгијске екипе.

Након 90 минута игре победник није био познат, па је меч отишао у продужетке.

У првих 15 минута није виђено узбуђење, деловало је као да екипе не желе превише да се отворе и тако ризикују примљени гол.

Уследио је 108. минут. Остојић је при једном уклизавању играо руком, па је досуђен слободан ударац на ивици шеснаестерца Партизана.

Десетка Шарлрое, Иранац Резаи, мајсторским ударцем, који је прво ударио у стативу, а потом завршио иза леђа Стојковића, донео је предност и поставио коначан резултат.

Партизан је поразом заустављен у трећем колу квалификација за Лигу Европе. Шарлроа ће у последњој фази квалификација играти против Леха из Пољске. 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво