Партизан и Војводина у Белгији траже бараж за Лигу Европе

Фудбалери Партизана и Војводине играју мечеве трећег кола квалификација за Лигу Европе. Црно-бели од 19.00 (РТС1) играју у гостима против екипе Шарлроа, док Војводина од 20.00 (РТС2) гостује код Стандарда. Уколико савладају своје ривале, српски тимови пласираће се у бараж за Лигу Европе. Текстуалне преносе мечева можете пратити на нашем порталу.

Партизан и Војводина играју мечеве трећег кола квалификација за Лигу Европе, а жреб је хтео да се обе екипе у Белгији боре за пласман у бараж.

Први ће на терен црно-бели, који од 19.00 часова играју против екипе Шарлроа, која је феноменално започела сезону у националном шампионату.

Тим који предводи француски стручњак Карим Белосин забележила је шест победа у исто толико мечева белгијског првенства, па је јасно да екипу Партизана очекује тежак задатак.

Ипак, црно-бели имају више искуства када су утакмице у Европи у питању, а већина првотимаца наступала је прошле сезоне у групној фази Лиге Европе, што може бити кључни фактор.

Утакмицу Шарлроа - Партизан можете пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Војводина почиње наступ у квалификацијама за Лигу Европе, а противник је белгијски великан, екипа Стандарда из Лијежа.

Истина, није Стандард последњих година она екипа која је својевремено била шампион Белгије испред Андерлехта и Брижа, али је свакако име која позива на опрез.

Екипа из Лијежа тренутно је друга на табели белгијског првенства, али су већ одиграли један реми у доживели један пораз, па момци Ненада Лалатовића имају чему да се надају.

Тренер Војводине скренуо је пажњу да и његов клуб има богату традицију, али на терену играју играчи, а не традиција, новац или нешто треће.

Утакмица између Стандарда и Војводине игра се од 20.00, а директан пренос је на Другом програму РТС-а.

Пласман у Лигу Европе донео би српским клубовима значајан финансијски приход, али би и српском фудбалу донео добар број бодова за национални коефицијент Уефине листе.

У баражу за Лигу Европе је већ Црвена звезда, која је елиминисана из квалификација за Лигу шампиона, а када би јој се ту придружили Партизан и Војводина, српски фудбал имао би чему да се нада.

Наравно, кретање резултата са утакмица у Шарлрои и Лијежу, као и текстуални пренос, можете пратити на нашем порталу.