Лалатовић: Стандард није ништа већи клуб од Војводине

Тренер фудбалера Војводине Ненад Лалатовић верује у победу свог тима у мечу трећег кола квалификација за Лигу Европе против Стандарда у Лијежу.

Утакмица између Стандарда и Војводине игра се у четвртак од 20 сати, предност домаћег терена имаће белгијска екипа.

"Драго ми је што смо дошли до трећег кола, али бих више волео да смо играли од првог. Ја сам европске утакмице имао и као играч и као тренер, али неки наши играчи никада нису играли у Европи. То су специфичне утакмице са врло квалитетним противницима, против којих не можете да играте у Супелиги."

"О Стандарду не треба трошити речи. Били су 10 пута прваци Белгије и имају много репрезентативаца. Имају свој квалитет, играју код куће и тренутно су други на табели. Недавно су победили на страни. Одмарали су неке играче због нас, јер очито су нас озбиљно схватили, што ми је драго", рекао је Лалатовић на конференцији за медије.

Лалатовић верује да могу да победе реномирани тим из Лијежа, који је фаворит у овом сусрету.

"Види се колико желе да уђу у групну фазу Лиге Европе, а мојим играчима сам рекао да немају шта да изгубе, те да је у фудбалу све могуће. Стандард је апсолутни фаворит, али то је била и Астана против Будућности, па је Будућност победила у гостима. Стандард није ништа већи клуб од Војводине, која има своју традицију и која не треба да се плаши икога. Наравно, по буџету су испред нас, али овакве утакмице не играју паре."

"Наши играчи морају да покажу да имају већу жељу од фудбалера Стандарда. Ако желе да обезбеде своју егзистенцију, на оваквом мечу морају да покажу да то заслужују. Не идемо тамо само да бисмо одиграли, већ се и у глави и на тренинзима спремамо да избацимо Стандард. Биће тешко, али тако морамо да размишљамо", истиче Лалатовић и додаје да очекује добру и квалитетну утакмицу, али и храбру игру својих момака.

"Било би феноменално да по први пут играмо у групној фази Лиге Европе, а ја бих био пресрећан да Војводина буде први клуб у мојој тренерској каријери са којим ћу учествовати у једном таквом такмичењу!", рекао је Лалатовић.

Шеф стручног штаба Војводине упознат је са квалитетима белгијског тима, а највећи притисак очекује на задњу задњу линију своје екипе.

"Они играју апсолутно нападачки фудбал. Kрилни играчи им играју као два полушпица и улазе унутра на контра ногу, бекови су им крила, а задњи везни се спушта и играју са тројицом позади. Направили смо добру анализу и они неће моћи да ме изненаде, али индивидуално су јако добри и једним потезом могу да реше утакмицу. Моторички су сјајни, брзи и технички одлично потковани. На последњем мечу су имали 90 посто тачних додавања", рекао је Лалатовић.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара