Ливерпул срушио Челси - црвени картон, пенал, деби Тијага...

Фудбалери Ливерпула савалдали су на гостовању екипу Челсија са 2:0, у дерби мечу другог кола Премијер лиге.

"Црвени" су одиграли убедљив меч и уписали заслужени тријумф на "Стамфорд бриџу" над екипом Челсија, а оба гола на мечу постигао је Садио Мане.

Изабраници Френка Лампарда одиграли су један трапав меч са доста грешака, које је Ливерпул знао да казни. Исход утакмице могао је бити другачији, да је нови нападач Челсија Тимо Вернер успео да искористи једну од две добре прилике.

У финишу првог полувремена, штопер "плаваца" Кристенсен рвачким захватом оборио је Манеа и то као последњи играч одбране, чиме је, уз интервенцију ВАР-а, кажњен црвеним картоном.

То је знатно отежало посао Челсију у наставку, јер је Ливерпул имао знатно већи посед лопте, као и простор за организовање напада.

У другом делу утакмице, дебитански наступ за Ливерпул уписао је Тијаго Алкантара, доскорашњи фудбалер Бајерна и најновија аквизиција Јиргена Клопа.

А податак да је Тијаго имао више тачних додавања за једно полувреме него ли било који члан Челсија за читав меч, говори о каквом је појачању реч.

Ливерпул је до вођства дошао у 50. минуту. Добро направљен вишак на десној страни за Фирмина, који је центрирао и пронашао Манеа, а овај главом матира Аризабалагу на голу Челсија.

Од тог момента гости су били још више растерећени. Четири минута касније уследила је нова грешка голмана Кепе, који се дуже време налази на удару критика, утисак је са разлогом.

Аризабалага је покушао да проследи лопту до свог штопера, али је Мане извршио притисак, одузео лопту голману Челсија и потом постигао гол за 2:0.

Упркос шансама на обе стране, то је остао коначан резултат. 

Челси је могао да смањи заостатак и уведе меч у неизсвесну завршницу, али је Жоржињов ударац са пенала одбранио голман "црвених" Алисон.

Пенал је иначе скривио поменути Тијаго Алкантара, у тек другом дуелу за лопту од како је дошао у Премијер лигу.

Премијер лига, 2. коло:

Субота:

Евертон - ВБА 5:2
Лидс - Фулам 4:3
Манчестер јунајтед - Кристал Палас 1:3
Арсенал - Вест Хем 2:1

Недеља:

Саутемптон - Тотенхем 2:5
Њукасл - Брајтон 0:3
Челси - Ливерпул 0:2
Лестер - Барнли (20.00)

Понедељак:

Астон Вила - Шефилд јунајтед (19.00)
Вулвс - Манчестер сити (21.15)

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи