Звезда није научила лекцију из Тиране, Омонија строг професор

Црвена звезда ове сезоне неће играти у Лиги шампиона. Црвено-бели су поражени од Омоније, после извођења пенала, па ће наставити такмичење у баражу за Лигу Европе. Звезда показала премало да би заслужила срећу у пенал-лутрији.

Србија ове сезоне неће имати представника у Лиги шампиона. Црвено-бели нису успели да обезбеде треће узастопно учешће у елити, а изабраници Дејана Станковића нису били далеко.

Мало среће и концентрације недостајало је у пенал-лутрији, све оно што су црвено-бели имали прошле сезоне у легендарном дуелу са Копенхагеном.

Већина слабости које је Звезда испољила у дуелу са Тираном нису испорављене, па је Омонија послала црвено-беле на поправни испит, далеко од елите.

Црвено-бели су били фаворити у мечу у Никозији, али то нису оправдали у 120 минута игре. Несумљиво је да су Звездини играчи квалитетнији, технички и тактички потокованији од ривала, али то мора да се покаже кроз резултат.

Домаћин је више желео победу, вероватно зато што никада у историји није стигао до баража за Лигу шампиона, док су изабраници Дејана Станковића били несигурни, неконкретни и не превише креативни у већем делу меча.

Катаи је још једном показао ниво, али није успео да направи конкретну прилику саиграчима. Канга је шутирао из свих позиција, врло често и преамбициозно, док је Бен поново био најбољи играч Звезде на терену, али није имао среће да затртесе мрежу противника.

Вукановић је заузео место нападача, али чини се да није оправдао очекивања, нарочито због чињенице да није постигао гол, а то му је главни задатак. Фалћинели добио прилику у завршници, али је прокоцкао промашеним пеналом.

Одбрана је деловала солидно, али недостајао је конкретнију учинак бочних играча, Родића и Гобељића. Борјан је био несигуран код примљеног гола, али се искупио одличном интервенцијом у другом полувремену меча.

Као и у дуелу са Тираном, чињеница је да су црвено-бели морали много више да прикажу на терену, пре свега много више жеље да понове успех из претходне две сезоне.

Још једном је кондиција, чини се, била на страни противника српског тима, а она је често пресудна када су овако изједначени и неизвесни мечеви у питању.

Далеко од тога да је изгубљено место у Лиги шампиона некаква катастрофа, али лако је навићи се на добро. Навијачи су разочарани, желели су поново да угосте неког новог шампиона Европе, али тај филм ове јесени неће гледати.

Станковићу и екипи остало је да се боре за утешну награду - пласман у Лигу Европе. Противника ће сазнати у петак, а Звезда ће бити међу повлашћеним тимовима на жребу.

Ипак, случај Омоније је још једном потврдио правило да нема више слабих екипа, нарочито не у квалификацијама за Лигу шампиона, као и да се свако потцењивање противника скупо плаћа.

Можда црвено-бели из овог пораза извуку неку поуку. За неки наредни меч, за неку наредну сезону...

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво