Ватромет на "Енфилду", Лидс намучио шампиона

Премијерни меч шампиона Ливерпула и повратника у елиту екипе Лидса донео је атомски фудбал, седам голова и хет-трик Мухамеда Салаха. На крају "црвени" су славили 4:3 у и успешно почели одбрану титиле у Енглеској.

Мало је недостајало да Лидс на старту Премијер лиге узме бод Ливерпулу на "Енфилду", али је неопрезан старт Родрига са беле тачке Салах поретворио у тријумф "црвених" за почетна три бода.

Марсело Бјелса је још једном показао зашто љубитељи фудбала уживају у његовим утакмицама, али је на крају пресудило искуство шампиона, као и боља концентрација у пресудним моментима меча.

Лидс је скупо сђпродао своју кожу и показао да није залутао у елито, где се није такмичио предугих 16 година.

Мухамед Салах постигао је хет-трик, додуше два погодка постигао је са беле тачке, док се, као и прошле сезоне, већ у првом колу у листу стрелаца уписао Вирџил ван Дајк.

Ливерпул је три пута водио, Лидс се три пута враћао у живот, али је гол Салаха у 88. минуту срушио све наде Јоркшираца да могу до бода.

Прво полувреме било је феноменално, већ у првих 30 минута видели смо четири гола, по два на обе стране (Салах са пенала и Ван Дајк за Ливерпул, Херисон и Бамфорд са Лидс), да би другим голом Салаха на мечу Ливерпул на паузу отишао са предношћу - 3:2.

Пољак Клих је још једном донео изједначење Лидсу у 66. минуту, али је наскупље појачање Бјелсиног тима Родруго у самом финишу практично поклонио победу Ливерпулу.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара