Станковић: Тешко је играти против Чукаричког, биће добар меч

Тренер фудбалера Црвевне звезде Дејан Станковић каже да је његов тим спреман за дерби седмог кола Суперлиге против Чукаричког. Дуел на Бановом брду играсе у петак од 19.00 часова.

"Имали смо времена за одмор, али смо радили и спремали се за нови циклус који нас очекује. Доста утакмица као и у претходном периоду, и то веома важних које могу да одреде пут сезоне. Знамо шта нас очекује већ сутра, као и против Омоније. Екипа је спремна за све изазове", рекао је Станковић на конференцији за медији на стадиону "Рајко Митић".

"Чукарички већ годинама има свој стил и препознатљивост. Тешко је играти против њих, али сматрам да су напредовали у односу на прошлу годину, упркос томе што су доста изгубили одласком Тедића. Показали су квалитет на почетку првенства, како код куће, тако и у гостима. Желе да се надигравају и зато очекујем добру утакмицу. Поштујемо их, али верујем у моје играче", рекао је Станковић, коме је прва утакмица на клупи Црвене звезде била је баш против Чукаричког.

"Много се променило од тад. Сматрам да сам неко ко много слуша и брзо учи и да сам напредовао у том смеру. Не могу да заборавим емоције са те утакмице. Неко сам ко ради са емоцијама и тако доживљавам сваки тренинг и утакмицу. Променило се доста тога од тад, добили смо на искуству, на победама, на поразима, укратко речено - порасли смо. Тад је била дебитантска, сада је само једна у низу утакмица. Трема постоји увек, али не као тог поподнева у фебруару".

Александар Катаи и Ел Фарду Бен су спремни за меч са Чукаричким, али Станковић тврди да још увек није одлучио да ли ће бити у тиму.

"Морамо да размишљамо превентивно. Нама је утакмица против Омоније меч сезоне у овом тренутку, али не могу да причам о томе превише, јер желим да што боље спремим играче за меч са Чукаричким. Катаи и Бен нису повређени, а мање паузе су саставни део фудбала и морамо да их решавамо што брже и боље. Спремни су обојица за меч са Цукарицким, али још увек нисам одлучио да ли ће играти", рекао је Станковић истакао да њему и играчима много недостају навијачи и подршка са трибина.

"Велики је хендикеп играње без публике, поготово за нас. Надам се да ће се то променити што пре. Звезда је клуб који има уникатне навијаче који праве разлику, то сам осетио и као играч и сад као тренер. Они су поготово важни у европским утакмицама. Када је потребна та секунда да се направи превага, они су мађионичари за то. Недостају ми много и једва чекам да их опет видим на Маракани", закључио је Станковић.

Меч између фудалера Чукаричког и Звезде игра се у петак од 19 сати на Бановом брду.

 

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво