Мркела: Боље би било да играмо код куће, играчима ће пријати пауза

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела, после жреба у Ниону, рекао је да би било боље да су црвено-бели домаћини екипи Омоније, али и да ће играчима пријати предстојећа пауза због репрезентативних обавеза.

Изабраници Дејана Станковића у трећем колу квалификација за Лигу шампиона играће у гостима против кипарског представника.

"Желели смо да избегнемо неке противнке, попут Мидтјиланда који је је изузетно јака екипа, нарочито када игра на свом терену. Добили смо Омонију, првака Kипра, а сви шампиони својих земаља су изузетно добри тимови. Историја нас је научила да нам никад није било лако када смо играли против било кога у квалификацијама за Лигу шампиона. Увек су то биле тешке, неизвесне утакмице", рекао је Мркела..

"Било би боље да се утакмица игра у Београду, али идемо на Kипар и потрудићемо се да дамо све од себе како би одиграли добру утакмицу и како би прошли у наредну рунду такмичења", рекао је Мркела за клупски сајт.

Црвено-бели овај меч играће 15. или 16. септембра, а Мркела истиче да ће екипа бити максимално спремна и да ће на прави начин искористити репрезентативну паузу.

"Трудимо се да играмо добар фудбал и да напредујемо из дана у дан. Има ту и нових играча, фудбалера који нису прошли припреме, као и момака који су имали корону. До утакмице са Омонијом, коју ћемо играти 15. или 16. септембра, потрудићемо се да максимално припремимо екипу. Од почетка сезоне одиграли смо много утакмица, били су ту тешки мечеви како у Европи тако и у пренству и то у ритму среда-субота", каже Мркела.

Предстоји пауза у националном шампионатима због утакмица Лиге нација, а Мркела сматра да ће одмор добро доћи црвено-белима.

"Сигурно је да ће репрезентативна пауза пријати играчима, како би се одморили. Ићи ћемо и на мини-припреме где треба да се добро припремимо, како би наставак првенства и квалификације дочекали што је могуће спремнији", закључио је Мркела.