Столица саопштио списак од 29 играча за Летонију и Бугарску

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије (У21) Илија Столица саопштио је списак од 29 играча на које рачуна за предстојеце мечеве у квалификацијама за Европско првенство 2021. године против Летоније и Бугарске.

На списку су Марко Илић, Душан Марковић, Ðорђе Петровић, Светозар Марковић, Јован Влалукин, Михајло Иванчевић, Немања Мићевић, Димитрије Каменовић, Младен Деветак, Јован Нишић, Златан Шеховић, Ерхан Машовић, Вељко Бирманчевић, Мирко Топић, Филип Стевановић, Његош Петровић, Иван Илић, Лука Илић, Жељко Гаврић, Вељко Николић, Виктор Лукић, Михајло Бањац, Игор Максимовић, Лука Аџић, Филип Ступаревић, Никола Чумић, Дејан Јовељић, Слободан Тедић и Виктор Живојиновић.

Мали фудбалери 4. септембара играће у гостима против Летоније, а четири дана касније дочекаће Бугарску на стадиону у Горњем Милановцу.

"Летонија је са Бугарском играла 0:0, а показали су и овде у Новом Саду да су незгодан противник. Имамо испред нас дисциплиновану екипу која се ослања на један дефанзивни приступ фудбалу и кроз брзе нападе покушавају да угрозе противника. Ми морамо да будемо паметни, стрпљиви, мислим да је квалитет на нашој страни и треба да донесемо бодове са тог гостовања", почео је Столица за сајт ФСС.

"После тога нас чека Бугарска, екипа која је прилмила најмање голова у квалификацијама. Чврста и стабилна селекција са мало другачијим системом игре, већим квалитетом у односу на Летонију, али исто тако мислим да је и у овом случају квалитет на нашој страни. У Бугарској смо победили, верујем да то можемо да поновимо и на нашем терену."

Столица је за мечеве против Летоније у гостима 4. септембра и Буграске у Горњем Милановцу четири дана касније позвао 29 фудбалера.

"Мало је специфична ситуација проузрокована пандемијом корона вируса са којом се суочава цео свет. Једноставно нисмо сигурни за један број играча у каквој се форми налазе. С друге стране имамо ситуацију са бонус играчима у Суперлиги које желимо да упознамо са нашом идејом и начином рада у репрезентацији, али и да доживе једну сатисфакцију, рекао бих награду за оно што пружају у својим клубовима на теренима елитног ранга. Када говорим о тој групи играча онда је списак могао можда бити и већи, али имацгемо и следеће окупљање, тако да је на играцима из наше лиге да се покажу и наметну."

Селектор младих фудбалера упитан је да ли је позив фудбалерима из Суперлиге на неки начин и награда клубовима из елитног ранга који су форсирали бонус играче.

"Управо тако, правило које је уведено замишљено је да бенефит имају сви, пре свега наш млади тим, а самим тим и наш фудбал. Тако да једни другима треба да будемо подршка. Ови позиви играцима су, дакле, сатисфакција и клубовима и њиховом опредељењу."

Осврнуо се селектор и на играче којуи су на списку, а играју у иностранству.

"Имамо групу играча која је до сада изнела овај део квалификација, медутим то није затворена прица. Увек ће бити нових играча, неког ко се истиче у датом тренутку и налази се у доброј форми. Интернационалци које смо звали већ су били на списку и опет ћемо их звати без обзира на њихов статус у клубовима. Желимо да буду са нама на лицу места како би се уверили колико су спремни у овом тренутку", рекао је Столица и додао:

"Једна група играча није имала такмичарску утакмицу још од марта и то нам свакако представља велики проблем. Доста њих има проблем са недефинисам статусом у клубу, тако да желимо и њима да будемо подршка, будемо уз њих када им се можда ломи њихов статус у клубовима, тако да је логично да буду уз нас. Видећемо када будемо заједно да ли су и колико спремни да пруже репрезентацији у предстојецим утакмицама. Стандардни су чланови и морамо да будемо уз њих".

Столица је истакао да много проблема има са играчима у задњој линији

"Света Марковић излази из повреде, Страхиња Павловић је добио позив за А тим и овом приликом му честитамо...Волео бих да тим путем иде што већи број играча из младе селекције. И Душан Влаховић је са А селекцијом...У задњој линији имамо и случај Ранка Веселиновица који због целе ове ситуације није у могућности да буде са нама. Могао би да допутује из Канаде, али правила налажу да због пандемије у повратку мора да проведе одредено време у карантину", рекао је селектор, који је упитан колико сви наведени проблеми ремете систем и тактику пред важне мечеве са Летонијом и Бугарском.

"Увек је најосетљивији део тима задња линија и ми из тренерског угла, угла струке увек гледамо да нам то буде најстабилнији, најстандарднији део тима који се најмање мења. Медутим, сада имамо ситуацију да ли због повреда, да ли због пандемије, да ли због играча који су напредовали и прешли у А селекцију, да имамо доста померања и ремећења. То су ствари на које морамо да се прилагодавамо. Наравно да оне све мало ремете, али ово је репрезентација и гледаћемо да изаберемо најбоље од онога што тренутно имамо, уклопимо у систем њихову тренутну форму. Мислим да ћемо извући оно најбоље у овом тренутку и направити добар резултат", закључио је Столица.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво