Станковић: Фокус на терен, не очекујем провокације

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић рекао је да не очекује провокације на мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона против Тиране и да ће фокус бити на дешавања на терену.

Звезда у уторак гостује у Тирани код истоимене екипе у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона.

"Познајемо Тирану, видели смо меч у Тбилисију. Изашли су у доста низак блок и бранили се. Гледали су да освоје другу лопту и да организују полуконтру и контру. Динамо је имао посед, али то је био начин да погрешиш. Нећемо насести на то, видећемо како ће и они да изађу. Имају неколико младих момака, а искуство може много да значи у оваквим утакмицама", рекао је Станковић на конференцији за медије на стадиону Рајко Митић.

"Причали смо после Европе. Нема потребе да се утакмица завршава за 15 минута. Битно је да имаш контролу, да све зависи од тебе и да не паднеш под утицај нервозе и страха. Има ситних детаља, не морам баш све да откријем", рекао је Станковић.

Он је рекао да је оптимиста као и тренер Тиране, који је рекао да циљ његовог тима пласман у групну фазу ЛШ.

"Ја сам оптимиста, верујемо у себе и знамо наше квалитете. И ја желим да уђемо у групну фазу. Терен ће показати ко је какав. Било је утакмица бити или не бити и када сам био играч. Лакше је када си играч, али битно је да исконтролишемо еуфорију и унутрашње емоције. Притисак треба да буде. То те држи на оперезу, ако се опустиш шамар следи 300 посто. Волим овај осећај, мада је компликовано спремити овакав меч као тренер. Волим овакве утакмице. Мој једини задатак је да утичем на то да не изгоримо", рекао је тренер Звезде.

Станковић је рекао да зна 95 одсто тима који ће играти у Тирани у уторак.

"Рекао сам да знам 95 посто тима. Небитна је поставка, важно је да када је потребно сви будемо иза лопте. Да се бранимо сви заједно. То је онда десет играча", рекао је Станковић и осврнуо се на Бена и његову повреду.

"Бен је велики професионалац. Ситуација са њим је коректна, имамо још два дана. Познавајући Бена и његов менталитет не би требало да буде проблема", додаје Станковић.

Станковић је упитан и да ли очекује тензију и провокације.

"Не, не очекујем. Идемо да играмо фудбал. Ово је спорт и фудбал, идемо да играмо и такмичимо се. Не размишљамо ни о чему другом, провокација има и када су тотално друге утакмице, то сви знамо, тако да не очекујем тензију. Мислим да је теже смирити екипу и исконтролисати им емоције, да не изгоре пред важну утакмицу, нарочито сада када се игра једна утакмица."

"Она може да траје и 120 минута, не мора то да буде готово у 20, 50 минута, то није важно, циљ оправдава средство. Свака следећа утакмица је најважнија и ми морамо тако да размишљамо. То ми онда не мења размишљање да ли ће то бити специфична утакмица, или настављамо квалификације или не, то већ само по себи носи одређену тежину. Гледаћу да сачувам ту атмосферу такмичења за пролаз у наредну рунду. Није битно ко је противник, ми имамо наш циљ. Вруће јесте, али нећемо пасти под то, имамо заједно много искуства да то и исконтролишемо", закључио је Станковић.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво