Бурно у Барселони, на помолу откази и Месијев одлазак

Пред фудбалским клубом Барселоном веома је тежак период опоравка од понижавајућег пораза од Бајерна у четвртфиналу Лиге шампиона. Састанак управног одбора је у понедељак, на којем ће пасти неколико отказа. Главна су питања шта ће бити са председником Бартомеуом, као и Леом Месијем?

Чланак Еспортеа Интератива, бразилског спортског медија, подигао је на ноге читав фудбалски свет.

Наиме, чланак наводи да Лео Меси не жели да сачека истек уговора са Барселоном, већ да одмах намерава да раскине сарадњу и напусти клуб у којем је поникао.

Убрзо су уследили бројни деманти шпанских, конкретно каталонских медија, као и новинара блиских клубу, а завршило се и одговором саме управе клуба, чији је члан рекао да Меси остаје бар до истека уговора (јун 2021. године).

Једно је сигурно, пред Барселоном је веома тежак период, а кулминација је достигнута срамотним поразом од Бајерна у износу од 8:2 у четвртфиналу Лиге шампиона.

Управа клуба заказала је састанак за понедељак, када се главе буду "охладиле", а назнаке су да ће тај састанак донети неколико отказа.

Неизбежан је онај који ће бити уручен Кикеу Сетијену, који не само да није успео да имплементира бољу игру у односу на Ернеста Валвердеа, већ је у великој мери заказао на пољу резултата.

Поред Сетијена, очекује се разилажење са спортским директором и некадашњим играчем Ериком Абидалом.

Оно што више интересује саме играче и фудбалску јавност широм Европе, јесте статус председника Ђозепа Бартомеуа.

Медији у Шпанији наводе да је неколико играча изразило незадовољство на његове потезе и своју судбину у клубу кроје према одласку или останку тренутног председника.

Редовни избори управе били су планирани за 2021. годину, али се прогнозира да ће управа сазвати превремене изборе, те да су наредних неколико дана - пресудни и последњи за актуелну власт.

Неки од кандидата за наслеђивање Бартомеуа на врху Барселоне су Виктор Фонт и Ђоан Лапорта.

уторак, 11. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије