Грађани "избегли" Бајерн, Лион у полуфиналу Лиге шампиона

Фудбалери Лиона последњи су учесници полуфинала Лиге шампиона, пошто су у Лисабону савладали екипу Манчестер ситија са 3:1. Француски тим ће се за финале борити против моћног Бајерна. Сити се кратко задржао у Португалији, видећемо колико ће се Гвардиола задржати на клупи “грађана”.

Елиминисали су Јувентус у осмини финала, а сада су играчи Лиона направили ново изненађење и са 3:1 савладали Манчестер сити у четвртфиналу елитног такмичења.

Екипа Рудија Гарсије тактички одлично одиграла је меч, стрпљиво чекала своје прилике и на крају заслужено стигла до циља.

Лион је потпуно умртвио игру Ситија у већем делу утакмице, изабраници Пепа Гвардиоле нису имали превише идеја у нападу, док је Лион у завршници искористио два добра контранапада за велики тријумф.

После мирних 20-ак минута, Лион је дошао до предности голом Корнеа. Брз напад покушао је да заврши Екамби, после интервенције одбране Ситија лопта је дошла до Корнеа који је исту убацио у празну мрежу.

Иако је Сити имао теренску иницијативу у финишу првог дела, до великог одмора није било промене резултата.

И у наставку је Лион играо искусно и стрпљиво, али је Сити ипак стигао до изједначења. Стерлинг је био асистент, а Кевин Де Бврујне прецизним ударцем савладао голмана Лопеса, који је имао запажен наступ на овом мечу.

Кључни тренутак виђен је у 75. минуту, када је Муса Дембеле заменио Мемфиса Депаја, а француски нападач показао зашто се за њега интересује пола Премијер лиге.

Прво је у 79. минуту донео предност свом тиму, после једне спорне ситуације, да би у 87. минуту поставио коначан резултат - 3:1.

Треба истаћи и сензационалну партију везисте Ауара, који ће сигурно бити на мети многих богатих клубова, а газда Лиона Мишел Ола имаће великих проблема да ову талентовану екипу задржи на окупу.

Лион ће у полуфиналу имати још тежи задатак, противник ће им бити екипа распуцаног Бајерна, док Сити још једном не успева да се пласира међу четири најбоље екипе у Европи.

Можда је то знак да је Пепу Гвардиоли време да иде са клупе "грађана".

Како је протекао меч у Лисабону можете видети ОВДЕ

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи