Казнена експедиција и машинерија звана Бајерн! Бестидна скупина фудбалера звана Барса!

Бајерн је одиграо фантастичан, историјиски меч четвртфинала Лиге шампиона, оправдао улогу фаворита и декласирао Барселону са 8:2. Машинерија Хансија Флика решена је да прегази свакога ко јој стане на пут, била то Фортуна, Црвена звезда, или Барселона.

Ретко када Барселона сме и може да важи за аутсајдера у једној утакмици. Са разлогом је тако било против Бајерна.

Ханси Флик је преузео кормило Бавараца од Нике Ковача и изузетно напорним радом, али и утисак је - магичним штапом, учинио да немачка екипа тренутно заигра најбољи фудбал у Европи, вероватно и на свету.

Сада заиста смешно изгледа и звучи чињеница да је управа Бајерна ангажовала Флика као привременог тренера, док се не нађе адекватна замена за Ковача. Помињао се Почетино, прижељкивао Алегри, али прави стручњак био је све време ту.

Флик је знао да се повеже са играчима, пронађе праву тактику и своје знање, енергију и жељу пренесе на њих. Неки играчи морали су да промене позицију, неки да промене изглед и мускулатуру, али су сви очигледно веровали свом тренеру.

Нестваран фудбал играо се на стадиону "Луж". Од самог старта, обе екипе желеле су једна другој да докажу једну ствар - да могу да се са њима надигравају.

Тешко је сетити се који је последњи меч који је игран у толико високом темпу и са толико шанси и голова.

Такође, тешко је сетити се када је Барса последњи пут примила четири гола за полувреме, осам за цео меч, као и када је Бајерн нанизао пет голова, а да се (до тада) на листи стрелаца није нашао Левандовски.

Бајерн је декласирао Барселону и послао јасну поруку европским великанима. Не смете их сматрати за екипу која је добра само у Бундеслиги.

Дуго се мислило да је Тотенхемов пораз од Бајерна у износу од 7:2 у групној фази било највеће понижење које један клуб може себи дозволити, али је Барселона "прешла игрицу".

Наредни Бајернов ривал биће бољи из дуела Манчестер сити - Лион.

Након онога што су ове сезоне урадили у Бундеслиги, а потом и Тотенхему, Челсију и Барселони, Бајерн нема кога да се плаши, нема кога превише да респектује.

У наредној сезони, Бајерн ће бити јачи за Лироја Санеа. Чинило се да је он последњи део слагалице Бајерна који им је неопходан за освајање Лиге шампиона. Биће лепо видети га поново у његовој домовини и дресу Бајерна, али далеко од тога да они не могу покорити Европу већ ове године.

Што се тиче Барселоне, она се није дуго задржала у Лисабону, а надамо се да се ни Кике Сетијен неће превише задржати на њеној клупи.

Право чудо потребно је да се деси да шпански стручњак остане тренер Барсе, јер након испуштање трофеја Ла Лиге, десило се и највеће понижење у Лиги шампиона.

Неколико питања стоји испред Каталонаца - Да ли им управа и играчи имају образа и стида? Да ли је време за Ћавија, Почетина, Кумана? Да ли је проблем заиста у тренеру?

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво