Нека се спреми и ПСЖ, Лајпциг не намерава да стане

Фудбалери Лајпцига пласирали су се у полуфинале Лиге шампиона, пошто су елиминисали екипу Атлетико Мадрида са 2:1. Немачка екипа има чудесну сезону из бајке, а на путу ка "ушатом" трофеју наредна препрека је ПСЖ.

Нема Вернера - нема проблема, рекли су из Ред Бул Лајпцига и тако је и било.

"Не желите да играте нокаут утакмице против Атлетико Мадрида и Дијега Симеонеа", изјавили су многи врхунски стручњаци. Они који нису, тако свакако мисле.

"Јорганџије" играју сваки меч као финале, то је у прошлој рунди, на својој кожи осетио Ливерпул, који неће моћи да брани трофеј Лиге шампиона.

Ипак, једну такву екипу и таквог стручњака, надмудрили су "клинци" из Лајпцига, потпуно заслужено.

Екипа која је основана 2009. године и коју са клупе предводи 33-годишњи Јулијан Нагелсман, одиграла је један захтеван, стресан, мушки меч и савладала Атлетико.

Немачки тим је ове сезоне изборио прву осмину финала, потом прво четвртфинале, а потом и прво полуфинале у историји клуба.

Ипак, много коцкица морало је да се склопи, како би се нова странице историје исписала.

Тајлер Адамс, постао је први амерички фудбалер који је постигао гол у овој фази такмичења и понео епитет хероја. Победоносни погодак у 87. минуту меча био је његов први у дресу Лајпцига.

"Некада је боље имати среће него бити добар", стара је спортска изрека која се још једном обестинила, пошто је Адамсов шут ишао ван оквира гола, али га је иза леђа Облака послао Стефан Савић, један од најдисциплинованијих и бољих дефанзиваца Атлетика и Европе.

Нагелсман је постао најмлађи тренер који је увео екипу у полуфинале Лиге шампиона, а тај податак добија на још већој снази када знамо да су из такмичења елиминисани Ливерпул, Реал, Јувентус, Челси, Тотенхем, а да до полуфинала неће стићи Бајерн или Барселона.

Чинило се да то тога ипак неће доћи, поготово не када је у игру ушао и потпуно је променио Жоао Феликс, португалско чудо од детета плаћено 125 милиона евра.

Лајпциг, чији играчи у просеку имају тек 24 година, показао је огромну дозу пре свега менталне, а потом и физичке снаге.

Немачка екипа је успела да се опорави од шока изазваног изједначујућим поготком, поврати првобитно стање и заслужено дође до још једног гола. Све то урађено је без најбољег играча и стрелца, Тима Вернера, који се посветио свом новом изазову, као и ровитом Сабицеру.

Лајпциг не намерава да стане, показали су да, ма ко био противник, они ће играти своју игру, желети посед, вредновати га и упркос свим препрекама, борити се и гурати напред.

Изборено је историјско полуфинале, а тамо их чека, благо речено фаворизовани противник, француски ПСЖ.

Парижани су на веома драматичан начин, већ пресудили једном пријатном изненађењу у Лиги шампиона и окончали Аталантину бајку.

Полуфинале између ПСЖ-а и Лајпцига заказано је за 18. август.

Французи јесу избегли неугодни Атлетико и имају велике шансе да се пласирају у финале, али далеко од тога да их чека било каква шетња до тамо. Чека их доста трчања, тотални фудбал у оба правца и екипа која је наоштрена и спремна да још једном изненади и избаци (бар на папиру) јаче од себе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара