Шахтјор фаворит против Базела, Вулвси би да спрече Севиљу да поново оде до краја

Вечерас се у Немачкој играју преостала два четвртфинала Лиге Европе, у којима ће снаге одмерити Шахтјор и Базел, односно Вулверхемтон и Севиља. Оба дуела почињу у 21 сат.

У та два меча биће одлучено ко ће заузети преостала два места у полуфиналу, у којем су већ Интер и Манчестер јунајтед, након синоћњих победа над Леверкузеном односно Копенхагеном.

Шампион Украјине Шахтјор ће против швајцарског Базела играти на "Велтинс арени" у Гелезенкирхену, и имати улогу благог фаворита. 

Клуб богатог Рината Ахметова је 2009. године освојио ово такмичење, а овосезонски састав са тренером Луисом Кастром на клупи жели да понови тај, највећи успех у клупској историји.

С друге стране, успех у Европи, Базел види начин за спас сезоне, пошто су у домаћем првенству заузели тек треће место.

У другом, чини се много неизвеснијем дуелу, снаге ће одмерити Вулвси из Вулверхемтона и легендарни тим Лиге Европе и некадашњег Купа Уефа, петоструки освајач Севиља.

Енглески тим, који са клупе предводи Португалац Нуно Еспирито Санто, у последњем колу Премијер лиге остао је без пласмана у Европу, па је успех у финишу Лиге Европе последња нада за "излазак".

То ће за тим са Острва бити врашки тежак задатак, пре свега због снаге и искуства екипе Севиље, која је сјајним играма ове сезоне у шпанској Примери обезбедила директан пласман у Лигу шампиона наредне сезоне, али која увек има највише могуће амбиције у Лиги Европе.

Тај дуел играће се од 21.00 на стадиону у Дуизбургу.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво