Сабо: Ако прођемо, бићу задовољан

Тренер фудбалера ТСЦ-а Золтан Сабо рекао је да молдавски Петрокоб Хинчести, ривал његовог тима у првом колу квалификација за Лигу Европе, није за потцењивање.

"Не могу у овом тренутку да кажем да ли сам задовољан жребом, волео бих да смо домаћини, али шта да се ради. Ако прођемо, бићу задовољан", рекао је Сабо после жреба.

Према његовој оцени, можда се екипи ТСЦ-а може приписати улога благог фаворита.

"Ипак, играмо у гостима, тако да ми та чињеница не дозвољава да кажем да смо изразити фаворити. Из неког генералног поређења молдавског и српског фудбала, произилази та оцена да смо фаворити", рекао је он.

Сабо је додао да је и као играч играо много европских утакмица, да је и као тренер учествовао у таквим дуелима, те је свестан да је домаћинство веома значајно и да је то што ТСЦ игра у гостима отежавајућа околност.

"Видећемо још, верујем да ћемо у наредним данима знати да ли ће се играти у Молдавији или на неутралном терену, због ситуације са пандемијом", рекао је Сабо и додао и да ће форма екипе бити темпирана у односу на европско такмичење.

"Када смо видели распоред нашег првенства, темпирали смо да до те прве европске утакмице уђемо у неку оптималну форму. Имамо још две првенствене утакмице до тада, надам се да ће бити још боље него што је било у првим утакмицама, у којима смо одлично стартовали. Наредне две утакмице Суперлиге, у Бачкој Паланци и код куће против Металца искористићемо да се што боље уиграмо за ту прву утакмици у Европи", закључио је Сабо.

ФК ТСЦ је прошлу сезону, као дебитант завршио на четвртом месту на табели Суперлиге и тако први пут изборио пласман у европско такмичење.

У том историјском дуелу за клуб, генерални директор ФК ТСЦ Саболч Палађи верује да могу до победе својим нападачким стилом, како играју и у Суперлиги.

"Ми се надамо победи, желимо да играмо нашу нападачку игру, да доминирамо и да тако дођемо до следећег кола", рекао је Палађи, који се одмах после жреба посветио прикупљању информација о противнику са којим би требало да игра 27. августа.

Палађи је прецизирао да ће у наредним данима бити познато где ће се меч играти, с обзиром на то да молдавска екипа, као домаћин одлучен жребом, има 24 сата да одговори Уефи.

"Након тога, Уефа ће одредити где ће се играти меч", казао је Палађи.