Регионални дерби у Бањалуци: Борац чека Сутјеску из Никшића

Регионални дерби у првом колу квалификација за Лигу Европе, 27. августа у Бањалуци, одиграће фудбалери Борца и Сутјеске из Никшића.

Тренер Бањалучана Влладо Јагодић оптимистично гледа на предстојећи сусрет против црногорског представника, са којим су некада играли у СФРЈ.

"Тренутно само размишљамо о мечу са Жељезничаром, а о Европи ћемо након сусрета на "Грбавици". Велика је ствар то што смо домаћини и што, ако све буде у реду, тај сусрет играмо на свом терену. Желели смо да избегнемо АПОЕЛ и Беитар. Ипак, мора се знати да смо ми екипа са најлошијим коефицијентом, да су сви ривали веома озбиљни противници, али и да ми имамо своје шансе које су, надам се, приличе", рекао је Јагодић.

Тренер Сутјеске Драган Радојичић сматра да његов тим може до другог кола квалификација за Лигу Европе.

"Ми смо јуче знали потенцијалне ривале и желели смо смо да избегнемо Локомотиву Пловдив, која је била друга у Бугарској, иза Лудогореца. Борац има нови пројекат, то је клуб који је уложио новац да се врати на сцену и направи резултат у лиги БиХ. Успели су у томе, дошли до Европе и јасно је да нас чека нас тежак посао. Отежавајућа околност је што гостујемо, волео бих да се играју две утакмица, али реалност је, нажалост, таква и сви смо у истој позицији. Биће ово, у сваком случај, леп регионални дерби, неизвесна утакмицу, коју ћемо, надам се, решити у нашу корист", казао је Радојичић.