Звезда поход на Лигу шампиона почиње против Гибралтараца

Фудбалери Црвене звезде пут ка Лиги шампиона почињу против екипе Европа са Гибралтара. Српски шампион почиње од првог кола квалификација и биће домаћин гибралтарском шампиону.

Ове године је систем такмичења промењен, играће се само једна утакмица, па је жребом одлучено да ће црвено-бели дочекати Европу на стадиону "Рајко Митић".

Утакмица првог кола квалификација на програму је 18. или 19. августа, а изабраници Дејана Станковића не би требало да имају тежак посао на старту такмичења.

Европа је до сада успевала само у два наврата да прође прву рунду квалификација, и то за Лигу Европе, друго по јачини европско такмичење.

Звезда ће много озбиљнији посао имати у другом колу, а жреб за ту рунду такмичења, у којој ће српски представник такође бити међу повлашћеним тимовима, заказан је већ за понедељак.

Уефа ће и пред то извлачење скратити листу потенцијалних противника, па ће то бити неко од следећих клубова – Мидтјиленд (Данска), Шериф (Молдавија), Клуж (Румунија), Ференцварош (Мађарска), Дандалк (Ирска), Слован (Словачка), Судува (Летонија), Омонија (Кипар), Сарајево (БиХ) и Динамо Тбилиси (Грузија).

Тада ће своје прве противнике у квалификацијама за Лигу Европе добити Партизан, ТСЦ и Војводина.