Звезда чека противника, али ће имати лаган посао у првом колу квалификација

Фудбалери Црвене звезде сазнаће од 12 часова противника у првом колу квалификација за Лигу шампиона. Жребом у Ниону биће одлучено ко ће се састати на старту нове сезоне у елитном такмичењу, а Европска фудбалска унија (Уефа) већ је смањила број потенцијалних ривала.

После пораза Јувентуса од Олимпика из Лиона потврђено је да шампион Србије почиње надметање за Европу у првом колу квалификација.

Изабраници Дејана Станковића не би требало да имају тежак посао на старту, пошто је Уефа одредила потенцијалне ривале – то су првак Луксембурга Фола Еш, првак Велса Конахс Ки и првак Гибралтара Европа.

Клубови који су објективно много слабији од црвено-белих, а једино познатије име јесте велшки Конахс Ки, који је прошлог лета био ривал Партизану у квалификацијама за Лигу Европе. Тада су црно-бели остварили две победе и прошли укупним резултатом 4:0.

Што се тиче осталих екипа, Фола Еш је најбољи резултат у квалификацијама остварила пре три године, када је дошла до треће рунде другог по јачини европског такмичења, док је Европа само два пута успевала да прође прво коло квалификација, такође за Лигу Европе.

Ове године је систем такмичења промењен, играће се само једна утакмица, па ће жреб одлучити да ли ће Звезда бити домаћин, гост или ће можда морати утакмица да се игра негде на неутралном терену.

Утакмица првог кола квалификација на програму је 18. или 19. августа.

Звезда ће много озбиљнији посао имати у другом колу, а жреб за ту рунду такмичења заказан је за понедељак.

Уефа ће и пред то извлачење скратити листу потенцијалних противника, па ће то бити неко од следећих клубова – Мидтјиленд (Данска), Шериф (Молдавија), Клуж (Румунија), Ференцварош (Мађарска), Дандалк (Ирска), Слован (Словачка), Судува (Летонија), Омонија (Кипар), Сарајево (БиХ) и Динамо Тбилиси (Грузија).

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара