Барси довољно полувреме против Наполија, Бајерн нокаутирао Челси

Фудбалери Барселоне и Бајерна последњи су учесници четвртифнала Лиге шампиона. Каталонци су на Ноу Кампу савладали Наполи са 3:1 и после ремија у Италији 1:1 пласирали се међу осам најбољих у елитном такмичењу. Бајерн још једном убедљиво тријумфовао против Челсија 4:1 и истакао кандидатуру за највише домете. Мечеви четвртфинала на програму су од 12. до 15. августа у Лисабону.

Једно полувреме било је довољно Барселони да се пласира у четвртфинале Лиге шампиона, па и нешто боља игра Наполија у других 45 минута није пореметила планове Кикеа Сентјена да одведе свој тим у Лисабон.

Наполитанци су имали своје шансе, прву је пропустио Мертенс већ у другом минуту погодивши стативу Тер Штегеновог гола.

Казна је брзо стигла. Прво је Ленгле донео предност домаћину у 10. минуту, да би у 23. Лионел Меси извео једну од својих чаролија и удвостручио предност.

У финишу првог дела видели смо два пенала. Прво је Суарез увећао предност свог тима, да би у последњим тренуцима првог полувремена Лоренцо Инсиње постигао, испоставиће се, последњи погодак на мечу.

У наставку је Наполи имао теренску иницијативу и више удараца ка голу ривала, али погодака није било, па је Барселона укупним резултатом 4:2 купила карту за Лисабон.

Каталонци ће се за пласман у полуфинале елитног такмичења борити против Бајерна, који је и други пут убедљиво савладао Челси, овога пута 4:1.

После тријумфа од 3:0 у Лондону, мало ко је веровао да Челси може до чуда, што се испоставило као апсолутно тачно.

Бајерн је свих 90 минута држао конце игре у својим рукама, а до предности је дошао већ у 10. минуту када је Роберт Левандовски ускористио једанаестерац.

У 24. минуту Иван Перишић је удвостручио предност свог тима, а Тами Абрахам у финишу првог дела постиго почасни погодак за плавце.

У наставку је Бајерн постигао још два поготка. Прво је Толисо повећао предност свог тима, да би коначан резултат поставио Роберт Левандовски, својим 53. поготком у сезони, у свим такмичењима.

Утакмице четвртфинала Лиге шампиона играју се од 12. до 15. августа у Лисабону.

Парови четвртфинала:

Лајпциг - Атлетико Мадрид
Аталанта - ПСЖ
Бајерн - Барселона
Манчестер сити - Лион

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво