Покетино први кандидат за клупу Јувентуса

Медији у Италији пишу да је аргентински стручњак Маурисио Покетино главни кандидат да постане нови тренер Јувентуса, након што је клуб отпустио Мауриција Сарија након испадања "Старе даме" из Лиге шампиона. У оптицају су још и Инзаги, Спалети, Гасперини и Пирло.

Тим из Торина је у овој сезони освојио девети узастопни Скудето, али та чињеница није помогла Сарију да задржи посао. Након што је "Стара дама" испала у осмини финала Лиге шампиона од Лиона, челници клуба одлучили су да раскину сарадњу са италијанским стручњаком.

Јувентус ће отказ Сарију, који је имао уговор до 2022. године, коштати око 20 милиона евра.

Бројни медији из Италије пишу да је аргентински тренер и бивши менаџер Тотенхема Маурисио Покетино главни кандидат да постане нови тренер Јувентуса, а поједини медији пренели су и да су челници Јувентуса већ контактирали славног тренера и представили своје планове.

Аргентинац је у досадашњој каријери радио у Еспањолу и Саутемптону, а на клупи Тотенхама је провео пет година, од 2014. до 2019. Са тимом из Лондона направио је велике успехе и 2019. године довео их је до финала елитног такмичења.

Међу именима које фигурирају као потенцијални кандидати за тренера торинског тима су и Симоне Инзаги, Лучано Спалети и Ђан Пјеро Гасперини. Као једна од опција помиње се и легендарни Андреа Пирло.  

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се