Копенхаген убедљив против Башакшехира, у четвртфиналу и Шахтјор

Фудбалери Копенхагена савладали су Башакшехир са 3:0, надоместили минус из првог меча (1:0) и пласирали се у четвртфинале Лиге Европе. Ту ће играти и екипа Шахтјора која је савладала Волфсбург истим резултатом и тако употпунила тријумф од 2:1 у првом мечу.

После пет месеци паузе због пандемије коронавируса настављено је такмичење у Лиги Европе. После мечева одиграних у Данској и Украјини познати су и први учесници четвртфинала - Копенхаген и Шахтјор.

У главном граду Данске, домаћин је надокнадио минус од једног гола из првог меча и головима Винда дошао до пласмана међу осам најбољих у Лиги Европе.

Млади нападач Копенхагена први гол је постигао већ у 4. минуту, када је искористио одличан центаршут Вареле и главом савладао голмана Гунока.

Тим поготком домаћи тим је анулирао предност новог шампиона Турске из првог меча, а Винд је други погофак на мечу постигао са беле тачке.

Топал је играо руком у свом казненом простору, а судија Данијеле Орсато показао на белу тачку. Винд је био неумољив и Копенхаген је повео 2:0.

Тачку на утакмицу и пласман данске екипе у четвртфинале Лиге Европе ставио је Фалк Јенсен, који је у 62. минуту соло продор крунисао прецизним ударцем.

У другој утакмици играној у исто време, Шахтјор је као домаћин у Кијеву савладао Волфсбург са 3:0, головима у финишу меча.

Шахтјор је у првом полувремену погодио стативу, а у другом делу виђена су два црвена картона у само два минута.

Прво је дефанзивац домаћих Коколава добио директан црвени због фаула на ивици казненог простора, да би Брукс већ у следећем минуту зарадио други жути картон.

У самој завршници Шахтјор је постигао три поготка у само пет минута и на крају стигао до убедљивог тријумфа над немачким представником.

Стрелци за домаћи тим били су Мораеш (два) и Соломон.

Распоред и резултати мечева у Лиги Европе:

Среда:

Копенхаген - Башакшехир 3:0 (први меч 0:1)

Шахтјор - Волфсбург 3:0 (први меч 2:1)

Интер - Хетафе (21.00, неутрални терен)

Манчестер јунајтед - ЛАСК (21.00, први меч 5:0)

Четвртак:

Леверкузен - Ренџерс (18.55, први меч 3:1)

Севиља - Рома (18.55, неутрални терен)

Базел - Франкфурт (21.00, први меч 3:0)

Вулвси - Олимпијакос (21.00, први меч 1:1)

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво