Војводина затражила изузеће судије Новака Симовића

Фудбалски клуб Војводина затражио је изузеће судије Новака Симовића, изјавио је в.д. председника Драгољуб Самарџић.

Самарџић је на ванредној конференцији за медије истакао да ће клуб покушати да заштити своје интересе колико год је то у његовој моћи.

Војводина је у петак на старту нове сезоне у Суперлиги ремизирали на гостовању ТСЦ-у 2:2, а утакмица је имала негативну увертиру услед порука на друштвеним мрежама једне навијачке групе из Бачке Тополе.

"Утакмица против ТСЦ-а је имала два значења за нас. Прво је то како ће наша екипа деловати и одиграти у првом колу, када још увек нико није на свом оптималном нивоу, и са те стране смо врло задовољни. Друга ствар је оно што су поручили навијачи ТСЦ-а, за шта сматрамо да није примерено односу између два клуба."

"ТСЦ и Војводина имају изузетно добре и пријатељске односе, а код њих данас има много оних који су раније били код нас, те не смемо дозволити да било какве поруке и пароле такве односе покваре. Ја сам већ разговарао са људима из њиховог клуба и они ће одрадити свој део посла. Наше је само да кажемо да то нема везе са спортом, а самим тим је и неприхватљиво за ФК Војводина", рекао је Самарџић.

Војводина је први гол примила након пенала, док јој је касније поништен један погодак.

"На том мечу се десило још нешто што ми из ФК Војводина нити смемо, нити желимо јавно да коментаришемо. Међутим, оно што можемо да кажемо јесте да смо данас већ предузели неке кораке како бисмо, у договору са људима из ФСС, пронашли најбоља решења да задовољимо и критеријуме Војводине. Ми смо велики клуб и морају нас сви довољно поштовати, како бисмо и ми поштовали њих", истиче Самарџић.

Члан Управног одбора Љубомир Апро истакао је да незадовољство суђењем на овом мечу неће утицати на пријатељске односе између Војводине и ТСЦ-а.

"Обратили смо се ФСС-у и Судијској организацији, као и Заједници суперлигаша, при чему смо изразили незадовољство суђењем на утакмици против ТСЦ-а. Сматрамо да је судија Новак Симовић директно утицао на резултат и тражили смо његово изузеће са свих наредних мечева Војводине."
"Ми смо најстарији трофејни грађански клуб у Србији и не заслужујемо такав третман. То неће нарушити наше односе са спортским пријатељима из ТСЦ-а, јер сматрамо да између два клуба не постоји проблем, а то неће пореметити и неодговорно понашање мање групе њихових навијача. То ТСЦ као клуб мора да реши са својим навијачима, ако су то уопште навијачи", изјавио је Апро.

Војводина се посебно захвалила медицинским радницима који подносе највећи терет у борби против коронавируса и клуб ће им понудити специјалне књижице, са којима ће у наредне две године они и чланови њихових породица моћи бесплатно да дођу на сваку утакмицу.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво