Обамејанг срушио и Челси и донео Арсеналу ФА куп

Фудбалери Арсенала освојили су трофеј ФА купа, пошто су у финалу савладали Челси после преокрета – 2:1. Арсенал је у дербију северног Лондона на "Вемблију" одиграо још једну одличну утакмицу и стигао до пехара, првог у тренерској каријери Микела Артете.

Шпански стручњак је, баш као и у полуфиналу против Манчестер ситија, одлично спремио екипу, која је успела да сачува смиреност упркос раном голу "плаваца".

Већ у петом минуту затресла се мрежа "тобџија" – после лепе акције Кристијана Пулишића и Мејсона Маунта, Оливије Жиру је маестрално асистирао америчком плејмејкеру, којем није било тешко да донесе предност Челсију.

Ипак, Арсенал је успео да се врати у 28. минуту преко Пјер-Емерика Обамејанга.

Габонац је прво изнудио пенал који је скривио Сесар Аспиликуета, а онда га и сигурно реализовао за 1:1.

У наставку се распламсала борба, али је игра Челсија почела да се распада, што је Обамејанг казнио још једним сјајним голом. У 67. минуту је "изломио" Курта Зуму и лагано пребацио голмана Кепу Арисабалагу.

Нешто касније Матео Ковачић је добио други жути картон и морао је ван терена, после чега је било јасно да Челси неће имати шансу да се врати.

"Тобџије" су мирно привеле сусрет крају и дошле до 14. трофеја у ФА купу, првог од 2017. године, чиме су поправили рекорд енглеског фудбала.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво