Интер нуди Месију највећи уговор у историји фудбала

Фудбалски клуб Интер помно прати ситуацију око Лионела Месија и планира да искористи његово незадовољство у Барселони. "Неразури" су спремили невероватну понуду за Аргентинца који размишља о одласку из "Блаугране" и желе да му понуде највећи уговор у историји фудбала.

Меси је пре неколико недеља, када су Каталонци званично изгубили титулу у шпанској Ла Лиги, изјавио да екипа није довољно квалитетна и да би у клубу требало да се запитају сви - од управе до играча.

Најбољи фудбалер планете и шестоструки освајач Златне лопте читаву своју каријеру провео је на "Камп Ноу", али му је недостатак успеха на европској сцени последњих година упалио "црвени аларм".

То желе да искористе челници Интера, упркос чињеници да је њихов тренер Антонио Конте пре неколико дана изјавио да је лакше померити катедралу Дуомо него довести Месија, понудом која до сада није предложена нити једном фудбалеру.

Клуб са "Ђузепе Меаце" спремио је 260 милиона евра за четворогодишњи уговор, преносе каталонски Спорт и италијански Газета дело Спорт.

С обзиром на то да Леу уговор истиче 2021, у црно-плавом делу Милана надају се да ће га довести као слободног играча, што би им омогућило да му понуде годишњу плату од 50 милиона евра. Тиме би он примао много више од главног ривала Кристијана Роналда, који у Јувентусу добија 31 милион евра за годину дана, али ни то не би било све.

Уз бонусе би сума могла да нарасте на више од 65.000.000 европских новчаница за 12 месеци, више него што тренутно прима у Барселони.

Богати власници Интера желе да спрече сурову доминацију "старе даме" у Италији која траје девет година, због чега сезонама уназад граде тим. Меси је више пута довођен у везу са "неразурима", али је сада понуда најозбиљнија, па су и медији пренели да је председник клуба Стивен Жанг већ разговарао са играчевим представницима, као и са председником Барсе Ђосепом Маријом Бартомеуом.

Гласине је подгрејала чињеница и да је Леов отац Хорхе купио вилу у Милану, као и Месијев лик на споменутој катедрали Дуомо у склопу најаве меча Интера и Наполија.

"Меси на катедрали? Није била моја идеја. Подсетило ме је на фудбал из прошлости, са таквим ситуацијама. Говоримо о икони, сјајном фудбалеру, жељи коју свако има. То је као 'фантази фудбал', утопијска ситуација", рекао је извршни директор Интера Ђузепе Марота.

Роналдо је пре две сезоне дошао у Јувентус и већ освојио две титуле, наставивши невероватан голгетерски учинак, а 2018. је и Месија, са којим има историјско ривалство, позвао да му се придружи.

"За мене, живот је изазов. Волим га и волим да усрећујем људе. Волео бих да једног дана дође у Италију и, као ја, прихвати тај изазов", изјавио је тада Роналдо.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи