Парижанима четврта "круна" у сезони, Лион пао после пенала

Пари Сен-Жермен освојио је четврти трофеј ове сезоне, пошто је после бољег извођења пенала савладао екипу Лиона и освојио Лига куп Француске. После 120 минута игре није било голова.

Велика борба два одлична тима виђена је у финалу француског Лига купа – на крају је победника ослучила пенал-лутрија, а ПСЖ је освојио трећи трофеј у сезони.

Вероватно теже него што су многи очекивали, "свеци" су титули шампиона Француске и трофеју у националном купу, као и у Суперкупу, додали и наслов освајача Лига купа, чиме је заокружена сјајна сезона изабраника Томаса Тухела.

На стадиону "Француска", ПСЖ је до победе над одличним Лионом дошао тек после бољег извођења пенала, пошто после 120 минута игре није било голова, и то у шестој серији.

После првих пет серија у којима су сви извођачи били прецизни, једанаестерац за Лион промашио је Бернард Траоре, да би Пабло Сарабија задао коначни ударац.

Занимљиво је да је ово било последње издање Лига купа Француске, пошто се ово такмичење од следеће сезоне неће играти.

Треба подсетити да ПСЖ има лепу прилику да се пласира и у полуфинале Лиге шампиона, пошто ће се у четвртфиналу елитног такмичења борити против Аталанте.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво