Покренут кривични поступак против Инфантина, сумња се на корупцију

Швајцарски специјални тужилац покренуо је кривични поступак против председника Фифе Ђанија Инфантина, преносе светски медији.

Како наводе бројни светски медији, међу којима је су и Дојче Веле, Ројтерс и Бличер репорт, кривични поступак покренут је против председника Фифе.

Специјални швајцарски тужилац покренуо је кривични поступак у оквиру истраге састанка Ђанија Инфантина и генералног тужиоца Швајцарске Михаела Лаубера, који је већ понудио оставку.

Први човек светског фудбала се сумњичи да је корупцијом спречио тужиоца Мишела Лобера да води поштену истрагу о сумњивом пословању Фифе.

Надзорно тело швајцарског тужилаштва у извештају наводи да су они имали више тајних састанака и да постоји сумња да је Инфантино лобирао да Лобер одбаци оптужбе за корупцију у врху Светске фудбалске федерације, али и истрагу о пословању Уефе, док је Инфантино био секретар у Европској кући фудбала.

Лобер је прошле недеље најавио да ће поднети оставку, када је на суду утврђено да није говорио истину о сусрету са Инфантином у тренутку док је његова канцеларија истраживала корупцију у Фифи.

Како преноси Ројтерс, обојица су демантовали умешаност у криминалне радње.

Инфантино је на место председника Фифе изабран 2016. године, а претходно је од 2009. године био секретар Уефе.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво