Синиша Михајловић почасни грађанин Болоње

Прослављени српски фудбалер и тренер Синиша Михајловић, данас је званично постао почасни грађанин Болоње.

Одлука је донета огромном већином гласова на састанку градског Савета, јавним гласањем и у присуству градоначелника Вирђинија Мероле.

У образложењу се наводи да је Михајловић заслужио највеће градске почасти, како због својих тренерских квалитета, тако и због људских особина.

"Синиша се вратио у Болоњу почетком 2019. године у тренутку када се наш тим налазио на ивици амбиса. Његов карактер и тренерска вештина допринели су да се на чудесан начин спасемо испадања и да оборимо рекорд по броју освојених бодова у ери председника Сапута. Сви смо знали да је на терену непоколебљив, али начин на који се изборио са опаком болешћу говори о томе да је и ван терена неустрашиви борац", изјавио је Ђан Марко де Бјазе, иницијатор идеје да се најбољем српском тренеру у 2019. години додели звање почасног грађанина Болоње.

Kако је навео, Михајловић чак и током лечења од леукемије, ниједног тренутка није окренуо леђа екипи и навијачима.

"Однос који је за време најважније животне битке успоставио са грађанима Болоње, превазилази оквире спортске страсти и заслужује дубоки наклон, не само Италије, већ читавог света. Посебно нам импонује његова изјава да се осећа 'сином Болоње'. Јер Болоња је таква: прихвата те, пази те, брине о теби... Многи су у Синиши Михајловићу пронашли додатну енергију да се изборе са својим проблемима или да се излече од тешких болести", истакао је Де Бјазе.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво