Станковић говорио о играчима и почетку сезоне, Мркела о трансферима

Шеф стручног штаба Фудбалског клуба Црвена звезда Дејан Станковић рекао је да није забринут формом својих нападача и да верује да ће екипа бити на жељеном нивоу када првенство почне 1. августа.

Станковић и спортски директор Митар Мркела разговарали су са новинарима у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, након повратка са Дивчибара, где су се припремали за искушења у новој сезони.

Станковић је напоменуо да не забрињава форма нападача.

"Према сваком играчу се понашамо исто. Ко год је на тренингу Црвене звезде он је кандидат за тим. Играчи много поштено раде и нисам забринут за форму нападача. Важно нам је да играмо на сва три дана како би се навикавали на обавезе ко је нас ускоро очекују", казао је Станковић и додао да је клуб вратио са позајмице из Вождовца Стефана Хајдина и да им због тога није потребан још један леви бек.

Он је истакао да је екипа сада изолована у Старој Пазови како би могли у миру да затворе припремни период.

"Катаи је озбиљан играч за којег нема изненађења у фудбалу и биће велико појачање за нас баш као и Спиридоновић, који је изузетно хитар фудбалер", казао је Станковић и додао да би био задовољан играњем групне форме у неком од европских такмичења.

"Био бих 80 одсто задовољан да уђемо у сезону са овим играчким кадром", казао је Станковић и додао да је Саного, везни играч из Обале Слоноваче, такође значајно појачање за Црвену звезду.

Мркела је рекао да је играч Матео Гарсија заједно са екипом на трнинзима и да није желео да оде у Аргентину, где је имао понуду једног клуба.

"За њега има много интересовања других глубова...Један велики клуб се јавио за Милоша Дегенека. Боаћи улази полако у максималан процес тренинга и верујем да ће се прикључити екипи ускоро".

Штопер Црвене звезде Немања Милуновић каже да су се у Стару Пазову вратили ради величине терена јер су на Дивчибарима тренирали на ужем простору.

"Спремамо се за искушења на терену. Надамо се да ћемо у неком тренутку добити подршку навијача која нам много значи. Како год, професионалци смо, па ћемо у сваком тренутку покушати да пружимо максимум", казао је Милуновић.