Емери нови тренер Виљареала

Шпански стручњак Унај Емери нови је тренер Виљареала, објавио је клуб на свом званичном сајту. Емери, који је био на паузи после епизоде у Арсеналу, враћа се тренерском послу и на клупи Виљареала ће заменити Хавијера Каљеху.

Виљареал је завршио као петопласирани сезону за нама и следеће сезоне ће наступати у Лиги Европе, такмичењу за који је Емери специјалиста.

"Жута подморница" је објавила да је Шпанац потписао уговор на три године.

Тренерску каријеру почеоп је у Лорка Депортиву, који је водио до промоције у Сегунду, што му је омогућило ангажман у Алмерији, са којом се пласирао у највиши ранг такмичења.

У сезони 2007/2008, стигао је у Валенсију, где је провео четири године, а у три од те четири је зуавршавао на трећој позицији на табели.

Након кратког боравка у Спартаку из Москве, 2013. се вратио у Шпанију, овога пута у Севиљу, са којом је остварио највеће успехе у каријери. Три пута узастопно је тријумфовао у Лиги Европе, чиме су Андалужани исписали историју европског фудбала.

Тај успех му је донео одлазак у Пари Сен Жермен, али ни титула у Лиги 1, као ни по два национална и Лига купа и Суперкупа нису била довољна за останак, па је следећа дестинација био Лондон.

Менаџер Арсенала постао је 23. маја 2018, поново играо у финалу другог по јачини европског такмичења, пре него што је отпуштен у новембру 2019.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се