ФА куп добија новог шампиона, Арсенал преко Ситија до финала

Фудбалери Арсенала први су финалисти овогодишњег ФА купа, пошто су на "Вемблију" елиминисали браниоца трофеја, екипу Манчестер ситија. Арсенал је као у добра, стара времена био убитачан у нападу и дошао до тијумфа резултатом 2:0.

С друге стране, "грађани" су имали иницијативу, али је она била јалова и били су некарактеристично безидејни и неспретни у нападу.

"Тобџије" су упркос инфериорном положају имали боље шансе у првом полувремену, најбољу је промашио Пјер-Емерик Обамејанг, али се нападач искупио само неколико тренутака касније.

Играчи Микела Артете су лепо развили напад, лопту је Ектор Бељерин додао до Николе Пепе, овај идеално центрирао до Габонца на другу стативу, одакле он атрактивно захвата лопту и шаље је од стативе у мрежу.

Тим резултатом отишло се на одмор, а упркос томе што су Гвардиолини изабраници појачали притисак, нису успели да изједначе. Промашене шансе казнио је Обамејанг још једним поготком, сада из контранапада, па ће пехар ФА куп добити новог власника.

Арсенал ће се за исти борити са победником другог полуфинала, у којем се у недељу од 19.00 састају Манчестер јунајтед и Челси.

Финале је на програму 1. августа такође на "Вемблију".

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво