Милан и Сампдорија убедљиви, Болоња избегла пораз

У наставку 33. кола Серије А на домаћим теренима убедљиви су били фудбалери Милана над Пармом са 3:1 и Сампдорије над Каљаријем са 3:0, док су Болоња и Наполи поделили бодове после 1:1. У преостале четири вечерашње утакмице најзанимљивији ће бити дуел Удинезеа и Лација који ће одлучивати и о другој позицији на табели.

На прве три данашње утакмице виђено је доста шанси и голова, а обиловале су и резултатским обртома.

Први обрт приредили су фудбалери Милана на свом терену, јер су нису довољно офанзивно и убедљиво почели утакмицу.

После равноправног дуела током целог првог полувремена гостујући фудбалери Парме успевају да искористе једну од шанси и поведу са 1:0 у 44. минуту и са предношћу одлазе на паузу запретивши да приреде својеврсно изненађење на гостовању.

У друго полувреме домаћини улазе са знатно појачаним притиском и успевају да начине играчки и резултатски преокрет. Прво је Франк Кеси сјајним ударцем изједначио на 1:1 у 55. минуту, да би четири минута касније Хакан Чалханоглу из слободног ударца донео преокрет и вођство од 2:1. У 77. минуту Чалханоглу после једног од корнера успева да увећа предност на 3:1 и практично реши меч у корист домаћина.

У дуелу Болоње и Наполија учинило се да ће гости однети победу због раног вођства, али је тим Синише Михајловића ипак успео бар да дође до новог нерешеног резултата.

Фудбалери Болоње и Наполија су равноправно ушли у надигравање али су гости на самом старту имали мало више среће и већ у 7. минуту дошли до предности од 1:0 поготком Константиноса Маноласа после одличног центаршута Матеа Политана.

Домаћини су наставили нападе несмањеним ритмом и већ у 23. минуту постижу погодак, али је он био поништен због офсаја, па се на паузу отишло без промене резултата.

И у наставку утакмице домаћини су настојали да дођу до изједначења и евентуалног преокрета али им још један погодак у 67. минуту, после консултације ВАР технологије, бива поново поништен због офсајда.

И када се учинило да ће Наполи однети победу на гостовању, у 80. минуту Муса Бароу успева да донесе изједначење сјајним прецизним шутом са ивице шеснаестерца.

У мечу Сампдорије и Каљарија није било велике неизвесности, а домаћини су од старта меча доминирали на терену. 

Сампдорија је самоуверено ушла у меч и повела већ у 8. минуту поготком Манола Габијадинија, да би доминамтну игру у 40. минуту потврдила још једним поготком за 2:0 са колико се отишло на полувреме.

У наставку меча се само постављало питање са којом разликом ће Сампдорија добити меч, а 8 минута по почетку другог полувремена Федерико Боназоли је сјајним ударцем увећао предност на 3:0.

У првој утакмици 33. кола Серије А фудбалери Аталанте јуче су савладали Брешу са чак 6:2 (4:1), и пришли водећем Јувентусу на шест бодова разлике, па ће вечерашњи дуел Удинезеа и Лација одлучивати и о другој позицији на табели.

Серија А, 33. коло:

Уторак:
Аталанта - Бреша 6:2

Среда:
Милан - Парма 3:1
Болоња - Наполи 1:1
Сампдорија - Каљари 3:0
Рома - Верона
Леће - Фиорентина
Сасуоло - Јувентус
Удинезе - Лацио

Четвртак:
Торино - Ђеноа
Спал - Интер

Табела:
1. Јувентус 76
2. Аталанта 70
3. Интер 68
3. Лацио 68
5. Рома 54
6. Наполи 53
7. Милан 53
8. Сасуоло 46
9. Верона 44
10. Болоња 43
11. Каљари 41
12. Парма 40
13. Сампдорија 38
14. Фиорентина 36
15. Удинезе 35
16. Торино 34
17. Ђенова 30
18. Леће 29
19. Бреша 21
20. Спал 19

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи