Бура на Острву, Клоп и Мoрињо о "случају Манчестер сити"

Манчестер сити добио је правну битку са Уефом, након што је Суд за спортску арбитражу у Лозани, поништио одлуку да клуб буде суспендован из европских такмичења, због кршења финансијског фер-плеја. Таква одлука, по многима, дефинитивно је обесмислила правила Уефе.

Манчестер сити ће уграти наредне сезоне у Лиги шампиона, епилог је жалбеног процеса који је клуб покренуо пред Судом за спортску арбитражу у Лозани. Такође, новчана казна смањена је са 30 на 10 милиона евра.

Јирген Клоп и Жозе Мoрињо укључили су се у анализу "случаја Манчестер сити".

Менаџер Ливерпула Јирген Клоп сматра да одлука о поништењу казне за Манчестер сити није добра за фудбал.

"Не знам могу ли одговорити на то, тема је озбиљна и ако не причам на свом матерњем језику, могао бих рећи нешто погрешно. Мислим да то није био добар дан за фудбал јер је финансијски фер-плеј добра идеја и ту је да заштити тимове и такмичења, да нико не троши превише и да новац који је већ ту долази из правих извора", рекао је Клоп.

Ни његов колега из Тотенхема није задовољан оваквом одлуком. Жозе Мoрињо мишљења је да је оваква одлука срамотна, из разлога што су "грађани" већ кажњени.

"Ако Манчестер сити није крив, а кажњен је са неколико милиона, онда је то срамота. Ако ниси крив, онда не требаш бити кажњен, али ако си крив, онда требаш бити избачен. Срамотна одлука, катастрофална. Не кажем да су криви, само да ако ниси, онда не платиш ни фунту казне. Знам да они имају новца, али овде се ради о принципима. Ја критикујем одлуку", рекао је Мoрињо.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво