Премијер лига БиХ пред одлагањем због коронавируса

Председник одбора за такмичење Фудбалског савеза БиХ Миодраг Лале најавио је озбиљну могућност одлагања почетка нове сезоне у Премијер лиги, најављеног за 1. август, због забрињавајућег пораста броја заражених фудбалера.

Пре два дана званично је потврђено како су чак десеторица играча и два тренера ФК Младост из Добоја код Какња заражени коронавирусом због чега је привремено прекинут рад клуба.

Деветорица се налазе у болници у Зеници, док су тројица у кућној самоизолацији.

Раније је објављено да су два играча Зрињскога и један из Вележа такође позитивни на ковид 19.

Због новонастале ситуације из Младости су најавили да це тражити одлагање одигравања својих утакмица на почетку сезоне заказане за 1. август.

Младост би у првом колу требало да гостује код Борца у Бања Луци, а у другој је домаћин прваку Сарајеву.

"Постоји више сценарија по овом питању. Прво, не знамо хоће ли Младост тражити одлагање. Ако се то догоди, размотрићемо све околности. Имамо смернице од Уефе које ћемо примењивати. То значи да постоји могућност да им можда и не изађемо у сусрет када је упитању такав евентуални захтев", рекао је Лале за медије из БиХ и напоменуо да клуб из Какња у ростеру има довољно фудбалера упркос озбиљној ситуацији са уласком вируса у клуб.

"Биће је да сваки захев не значи аутоматско одлагање. Чак ни договор с противничким клубом није аутоматско одлагање. Одбор за такмичење ФС БиХ је тај који це проценити постоји ли оправдани разлози за одглагање, а клуб наравно мора приложити и медицинску документацију."

Лале истиче да ФС БИХ свакодневно прати стање у вези с пандемијом, а према његовим речима, за сада ситуација није алармантна, али уколико се погорша, није искључена и могуцност измена комплетног календара јесењег дела сезоне Премијер лиге БиХ.

"Није немогуће да се одложи комплетан почетак сезоне за десетак дана. Видећемо каква ће ситуација бити. Идемо дан по дан. Не искључујемо ни могућност да се уместо 19 у јесењем делу игра мање кола. Све ће то зависити од стања на терену и како ће се развијати ситуација. У сваком слуцају надамо се најбољем",закључио је Лале.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво