Два тренера Звезде подигла шампионски пехар у ноћи за памћење

Фудбалери Црвене звезде прваци су државе 31. пут у клупској историји, а прославу нове титуле обележило је заједничко подизање пехара два тренера, Дејана Станковића и Владана Милојевића, као и спектакуларан аудио-визуелни перформанс на највећем српском стадиону.

Последњи судијски звиждук на мечу Црвена звезда - Пролетер (2:1) у сезони 2019/20 чуо се синоћ око 21 сат на стадиону "Рајко Митић" и означио почетак великог славља играча и навијача најтрофејнијег српског клуба.

Звезда је и званично освојила 31. шампионскоу титулу, која је на терену прослављена у досад невиђеном спектаклу на овим просторима. 

Спектакуларно озвучење на којима су пуштане звездашима блиске нумере у редовним али и нешто другачијим аранжаманима, ЛЕД светла и црвено-бели мотиви на сваком кораку, уз готово конастантно паљење бакљи и ватромета на северној трибини пружило је присутнима сјајан аудио-визулени ужитак.

Сви чланови стручног штаба и фудбалери новог-старог шампиона су потом "прозвани", а за крај су остављена два тренера која су уткала свој рад у ову титулу - бивши Владан Милојевић, који је још једном добио велике и дуге овације од звездиних навијача, као и садашњи Дејан Станковић, истинска легенда клуба, који је такође добио скандирање са "севера".

И за крај, како и доликује великом клубу који поштује заслуге својих "војника", заједно су са капитеном Миланом Борјаном пехар подигли управо Милојевић и Станковић.

"Све заслуге иду играчима. Они су ти који су шампиони, а ми смо им помагали у свему томе. Лепо је освојити титулу. Заслужили смо је, били смо доминантни и испунили наш основни циљ - освојили шампионску титулу. Кад се сетим одакле смо кренули, давно је био јун прошле године. Било је тешко и исцрпљујуће. У сваком случају, доминантно смо освојили титулу, а желим Звезди да тако буде и следеће сезоне. Уз то, искористио бих прилику да честитам и рођендан свим звездашима", рекао је Милојевић, који је о скандирању његовог имена и аплаузима које је добио рекао: 

"Недостаје ми ова публика. Одрастао сам уз Звезду, цео живот сам навијач клуба. Зна се да је ово најбоља публика на свету, а сад сам у специфичној улози, да после играчке и тренерске каријере у Црвеној звезди, све то посматрам са стране. Лепо је бити део Звездине историје. Хвала им на аплаузима, а ја, где год да будем - моје срце куца за овај клуб", емотивно ће Милојевић. 

Његов наследник и садашњи стартег Дејан Станковић истакао је: 

"Честитам свим звездашима на титули. Фудбалерима, навијачима, запосленима у клубу. Све ово је наша обавеза, јер када си у Црвеној звезди, из године у годину мораш да потврђујеш квалитетан рад. Очекује нас још много изазова, пут неће бити лаган, али нећемо одустајати. Морамо да подижемо лествицу из дана у дан. На нама је да свему ономе што нас чека у наредној сезони, одговоримо како знамо и умемо - звездашки", рекао је Станковић после подизања пехара, претходно навијачима на трибинама пославши поруку цитирајући речи познате навијачке песме: "Ја знам да Звезду чека још 100 офанзива и живот јој поклањам свој - рачунајте на нас!"

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи