Неуредне фризуре, сало претворено у мишиће и обрнуто – највеће карантинске промене

Коронавирус и период карантина у којем је био готово читав свет, натерао је многе да у великој мери промене животни ритам. Период изолације и карантина доказао је да спортисти нису ништа различити од остатка света, па су поједини тај период искористили да поправе линију, они други да је добрано погоршају, неки су мењали имиџ, а неки чак уговорили промену средине.

Једна од највећих физичких трансформација припада ником другом до нашем Николи Јокићу.

Поред маестралних партија и потеза у НБА лиги, пречесто се протеклих година говорило и о његовој физичкој спреми и изгледу.

Ипак, Никола је далеко догурао, од момка који према речима његових тренера "није могао да уради склек", до "витке српске борбене машине". 

Многи нису веровали на реч Џамалу Марију и Мајку Малоуну када су говорили да се српски центар налази у сјајној форми и да никада боље није изгледао.

Јокић је све гласине потврдио када се појавио на опроштајној утакмици Дејана Милојевића од Мега Бемакса, а остаје да се види како ће "нови" Никола изгледати на терену.

Поред Јокића, прича се да се велике промене виде на Лонзу Болу и Марку Гасолу. Бол је додао неколико килограма мишићне масе, док је Гасол, попут Јокића, радио на скидању килограма.

У свету фудбала, случај Леона Горецке узима се за један од примера огромне телесне трансформације.

Додуше, везиста Бајерна је и пре карантина и коронавурса озбиљно радио на мишићној маси, али се промена највише уочила након паузе од два месеца.

Поред мишића, немачки фудбалер је радио на снази и издржљивости и све то је дало велики резултат у његовој игри.

Горецка је често сматран за доброг фудбалера, којем је увек мало недостајало како би постао један од најбољих на својој позицији. Из године у годину, Леон је радио на себи и својој игри и чини се да су физикалије биле део слагалице који недостаје.

У наставку сезоне Бундеслиге, Горецка је фудбалер са највише претрчаних километара, а у великој мери повећао је број одузтих лопти и добијених дуела, где је такође избио у сам врх такмичења. 

Та два параметра, на његову висину од 189 центиметара, као и нападачки потенцијал, чине га једним од комплетнијих везњака на свету у овом тренутку. 

Са друге стране, Гонзало Игуаин и Џејдон Санчо дозволили су да карантин потпуно другачије утиче на њих. 

Многи су помислили да се ради о фотошопу када је Јувентус избацио слику на којој се Игуаин налази у друштву Дибале и Роналда. 

Партије Џејдона Санча у наставку Бундеслиге не подсећају на оне пре карантина, па су многи окривили вишак килограма. Ипак, има и оних који говоре да учинак младог енглеског фудбалера зависе и од дисциплине, односно тога да је он већ бивши фудбалер Дортмунда, пошто ће готово извесно променити средину. 

На крају, али не и најмање важне, су видне промене у имиџу спортиста, конкретно фудбалера.

Лионел Меси је фантастичном партијом против Мајорке, али и промењеним изгледом, подсетио на неке раније године, када је као голобради дечачић био на крову света.

Серхио Рамос, Нголо Канте, Ешли Јанг, Роберто Фирмино, Дани Алвес, Садио Мане и Пјер Емерик Обамејанг новим изгледима су потврдили колико је битна улога фризера у имиџима фудбалера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи