Звезда без муниције, Садикова магија послала Партизан у финале

Један гол у "вечитом" дербију био је довољан Партизану да се пласира у финале Купа Србије, где ће се борити за пети узастопни трофеј. Израелац Натхо стрелац одлучујућег гола, после магичног потеза Нигеријца Садика. Противник црно-белима у финалу биће Војводина, 24. јуна.

Партизан је савладао Звезду у 200. такмичарском "вечитом" дербију и као награду добио прилику да брани трофеј у Купу Србије.

Црно-бели су били бољи ривал, чини се да су имали већу жељу на терену, а само један тренутак инспирације нападача Садика био је довољан да се на плећа обори званични шампион.

Играо се 58. минут када је Нигеријац сјајном финтом бацио на леђа Дегенека, некарактеристично несебично асистирао за Натха, који је упутио ударац довољно јак и прецизан да лопта прође испод Борјана.

За разлику од претходног дербија који су одиграла наша два највећа клуба, утакмица на стадиону у Хумској била је врло занимљива, енергична, пуна дуела, а на крају, чини се заслужено, победа припала Партизану.

Звезда је најбољу прилику пропустила у финишу првог полувремена, када је Бен сјајно извео слободан ударац, а Стојковић лопту спровео до стативе. У наставку је Вукановић затресао мрежу, али се Звездин нападач налазио у офсајд позицији.

Утакмицу су обележили бројни ваздушни дуели, пре свега Милуновића и Садика са једне, као и Павловића и Боаћија са друге стране.

Иако је "прштало" на све стране, није виђено много неспортских потеза. Упркос томе, судија Новак Симовић показао чак девет жутих картона – пет играчима Партизана, четири за момке у црвено-белом.

Партизан је успео да Звездине нападаче отера далеко од свог гола, нарочито у периоду када су црно-бели бранили предност, па екипа Дејана Станковића мора бити незадовољна својом партијом, нарочито у офанзиви.

Занимљиво је да је ово био четврти узастопни "вечити" дерби у којем Звезда није успела да постигне погодак.

Партизан ће у финалу играти против Војводине, која је претходно савладала Чукарички истим резултатом.

Финална утакмица Купа Србије на програму је 24. јуна, али још није одлучено где ће се она играти.

Како је протекло полуфинале између Звезде и Партизана можете погледати ОВДЕ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи