Бајерн надиграо Леверкузен, голеада на Бај Арени

У наставку 30. кола Бундеслиге одигране су четири утакмице на којима је виђено много голова, драматичних обрта, два меча су одиграна без победника а у прва два су победе однеле гостујуће екипе. На гостовањима су славили Бајерн са 4:2 над Леверкузеном, а Мајнц је надиграо Ајнтрахт са 2:0.

Минхенски Бајерн je новом победом у дербију 30. кола на Бај Арени против Бајера са 4:2 дошао на корак од освајања нове титуле, осме по реду у Бундеслиги.

Домаћини су први дошли до гола већ у десетом минуту меча, али су гости наставили притисак и успели да дођу да дођу до преокрета 17-так минута касније. 

Прво је Кингсли Коман постигао изједначење на асистенцију Горецког, а потом се и Горецки уписао у листу стрелаца за преокрет од 2:1, да би у финишу полувремена у 45. минуту голом Сержа Гнабрија за 3:1 Бајерн на паузу отишао са убедљивом предношћу.

У наставку се домаћини нису предавали, али је Роберт Левандовски голом у 66. минуту разрешио све дилеме о победнику. До краја меча домађини су само успели да смање предност на 4:2 голом Вирца у 89. минуту 

Бајерн је убедљиво први на табели са 70 бодова, са 10 бодова више од другопласиране Борусије, док је Бајер пети са 56 бодова, колико има и четвртопласирана Борусија из Менхенгладбаха.

И фудбалери Мајнца су на гостовању надиграли Ајнтрахт са 2:0 али овај пораз за Ајнтрахт неће бити трагичан јер остаје на 11. месту са 35 бодова, на безбедних седам бодова више од Фортуне, која заузима 16. место које води у бараж за опстанак.

Својеврсно изненађење приредили су фудбалери Падерборна који су на гостовању успели да одиграју нерешено са трећепласираним РБ Лајпцигом.

Домаћин је повео у 27. минуту, али су у 43. минуту остали са играчем мање због црвеног картона Упамекана. Гости су успели да одрже равнотежу игре све до самог краја меча да би на крају искористили бројчану предност и у другом минуту надокнаде дошли до изједначујућег гола.

У  последњој данашњој утакмици Борусија Дортмунд је надиграла Херту са 1:0 на домаћем терену. 

У првом мечу 30. кола, који је одигран јуче, фудбалери Фрајбурга савладали су на свом стадиону екипу Борусије Мехенгладбаха са 1:0.

Бундеслига 30. коло:

Петак: Фрајбург - Мехенгладбах 1:0

Субота:

Бајер Леверкузен - Бајерн Минхен 2:4
Франкфурт - Мајнц 0:2
Дизелдорф - Хофенхајм 2:2
Лајпциг - Падерборн 1:1
Дортмунд - Херта 1:1

Недеља:

Вердер Бремен - Волфсбург
Унион Берлин - Шалке
Аугзбург - Келн

Табела:

Бајерн 70, Дортмунд 63, Лајпциг 59, Менхенгладбах 56, Леверкузен 56, Хофенхајм 43, Волфсбург 42, Фрајбург 41, Херта 38, Шалке 37, Ајнтрахт 35, Келн 34, Аугсбург 31, Унион Берлин 31, Мајнц 31, Фортуна 28, Вердер 25, Падерборн 20.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво