Кристијано Роналдо – први фудбалски милијардер

Фудбалер Јувентуса Кристијано Роналдо постао је први фудбалер у историји који је зарадио више од милијарду долара током каријере, пренео је Форбс. Роналдо је постао први милијардер и утврдио своје место као најплаћенији фудбалер на планети.

Португалац је током каријере зарадио 650 милиона долара од уговора, док је преостали новац пристигао од спонзора и уговора "ван терена".

Примера ради, његов највећи ривал Лионел Меси је до сада од сарадње само са Барселоном, приходовао 605.000.000 америчких новчаница. С друге стране, Роналдо је играо за Спортинг Лисабон, Манчестер јунајтед и Реал Мадрид, пре доласка у Торино.

Кристијано је тако постао тек трећи активни спортиста који је током каријере премашио цифру од милијарду долара, што су пре њега учинили још само Тајгер Вудс и Флојд Мејведер.

Годину у којој је оборио нови, несвакидашњи рекорд, завршио је са зарађених 105 милиона долара пре обрачунавања пореза, чиме је заузео другу позицију на Форбсовој листи најплаћенијих спортиса, иза Роџера Федерера.

Од доживотне сарадње са компанијом "Најки" коју је потписао 2016. добија 20 милиона годишње, док Форбс наводи да је Роналдова огромна популарност помогла Јувентусу да првог дана прода 520.000 дресова са његовим именом – роба вредна 60 милиона.ћ

Такође, он је спортиста са највише пратилаца на друштвеним мрежама – 222 милиона га прати само на Инстаграму.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи