Лос Анђелес не прашта - Галакси отпустио Катаија

Фудбалски клуб из МЛС лиге ЛА Галакси отпустио је српског фудбалера Александра Катаија, због расистичких испада његове жене на друштвеним мрежама.

Лос Анђелес није опростио и прихватио извињење Александра Катаија, што говори и одлука о прекиду сарадње са српским фудбалером.

Александар Катаи и ЛА Галакси одржали су састанак у четвртак, а главна тема био је расистички испад жене српског фудбалера.

"Објаве моје супруге на друштвеним мрежама су неприхватљиве. Не делим те погледе на свет и не толерише се то у мојој породици. Расизам, делимично против тамнопуте заједнице, није само преовладавајуће у Европи и САД, већ широм света. Оштро осуђујем надмоћ, расизам и насиље против друге боје коже, животи тамнопутих су битни", у извињењу је написао Катаи.

"Преузимам потпуну одговорност, побринућу се да моја породица и ја предузмемо све битне кораке да научимо, разумемо, слушамо и подржимо тамнопуту заједницу. Разумем и да ће бити потребно времена да заслужим опет подршку људи Лос Анђелеса. Спреман сам да уложим неопходан рад и напор да научим из ових грешака и будем бољи савезник и заступник у борби за једнакост. Жао ми је због бола који је нанет породици Лос Анђелес Галаксија и свима који се боре против расизма", додао је раније српски фудбалер.

Катаи (29) је у ЛА Галакси дошао 31. децембра 2019. године из редова Чикага, а за клуб из Калифорније одиграо је две утакмице.

Пре калифорнијског тима, у Америци је наступао за Чикаго. Каријеру је започео у Војводини, играо још за Олимпијакос, ОФИ, Платаниас, Црвену звезду и Алавес.

У дресу репрезентације Србије уписао је девет наступа.

Случај Катаи привукао је велику пажњу у америчким медијима.

Галакси је у саопштењу навео да је након састанка играча и клуба дошло до споразумног раскида уговора, а европски медији преносе како је готово сигурно наредни корак у каријери српског фудбалера повратак на "Стари континент".