Станковић о дербију: Да би узео трофеј, мораш да их победиш

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић позвао је навијаче да у што већем броју дођу на утакмицу против Радника, прву на Маракани после пандемије коронавируса, а уједно и поручио да се радује полуфиналу Купа против Партизана наредне среде.

"Позвао бих све звездаше да дођу на утакмицу против Радника, да дођу да бодре своје љубимце. Играчи су заслужили подршку. Цена карата је симболичних 75 динара, приход иде у хуманитарне сврхе и заиста би било лепо да дођемо у што већем броју", рекао је Станковић на конференцији за медије.

Станковић је најавио да ће "ротирати" и да ће шансу на мечу са Радником добити фудбалери који су имали нешто мању минутажу током сезоне.

"Долазимо из тешке утакмице против Инђије. Без обзира на то што ћемо 'ротирати' очекујемо од играча који изађу на терен да поносно носе Звездин дрес. Небитно је против кога се игра и колико је важна утакмица - сви знамо да смо у Црвеној звезди. Ту нема шале и ту је дрес 'тежак'. Из дана у дан морамо да се доказујемо и никад нећу играчима престати да понављам у ком су клубу. Знамо квалитет нашег тима и наших појединаца, тако да ће то бити добра утакмица, где ће имати прилику да потврде оно што мислимо о њима. Очекујем да ће играчи изаћи на терен као да је финале Лиге шампиона", додао је Станковић.

Тренер Звезде прокоментарисао је жреб за полуфинале Купа, који је "спојио" вечите ривале, и то на терену Партизана.

"Да би узео трофеј, мораш да победиш и највећег конкурента. Драго ми је што се о Купу толико говори, јер је за мене сваки трофеј важан. Као играч сам схватио да што више пехара подигнеш, постајеш све гладнији, јер ти је увек у глави тај победнички осећај. Због утакмица као што је вечити дерби се људи и баве фудбалом. Мислим да ће бити другачији од оног првенственог. Игра се на пролаз, за освајање трофеја. Он носи много изненађења и ту заиста нема фаворита. Знамо да је наш циљ освајање дупле круне и само о томе размишљамо", поручио је Станковић.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво