ТСЦ наставља борбу за Европу, напуњена мрежа Јавора

Фудбалери ТСЦ-а савладали су Јавор са 6:1 (2:0) и искористили нерешен резултат Војводине и пришли на три бода заостатка. У последњем мечу 27. кола Вождовац као гост савладао савладао Мачву са 1:0.

ТСЦ је тренутно на четвртој позицији на табели са 53 освојена бода. Три мање од Војводине. Тим из Бачке Тополе у међусобном скору има бољи учинак од Новосађана тако да му предстоји да надокнади та три бода у преостала три кола. ТСЦ је можда и сада на позицији која води у Европу, али то зависи од расплета у Купу Србије.

ТСЦ је више желео победу. Домаћин је деловао ангажованије на терену, гости су вребали своју шансу из контре у неколико наврата успели су озбиљније да запрете, а стигли су само до почасног погодка.

Домаћин је до предности дошао већ у петом минуту. После корнера са десне стране, лопта је после одбитка дошла до Силађија који је био на супротној стативи и мирно је спровео у гол.
Нови корнер са десне стране и нови гол ТСЦ-а. Највиши у скоку после центаршута Дуроњића био је Тумбасевић и главом сместио лопту у мрежу немоћног Лазовића. При овом резултату отишло се на одмор.

Већ у трећем минуту наставка на семафору је стајало 3:0. Силађи је прихватио лопту на десној страни, одлично је пронашао Зеца, који прецизним ударцем погађа мрежу Јавора.

У 65. минуту домаћин је водио са убељивих 4:0. Варга је одлично прошао по десној страни и још боље упослио Лукића који је са пет метара закуцао лопту у мрежу. Ликићу је ово био, као и Силађију, 14. гол у сезони.

Јавор је успео да ублажи предност домаћина у 75. минуту. Пишчевић је упутио лопту ка Петковићу, његов први покушај голман Филиповић је успео да одбије, међутим Петковић је био неумољив и успео је да из другогг покушаја затресе мрежу.

ТСЦ поново повећава предност само минут касније. Контранапад домаћина, Зец се одлично снашао и прихватио дугу лопту, ослободио се чувара и упослио Силађија који шансу претвара у гол, сада већ његов 15. у сезони.

Коначан резултат поставио је Зец. Галић је упутио дугу лопту ка Зецу, који се ослободио чувара изашао сам пред голмана и прецизним ударцем допунио мрежу гостију.

У последњем мечу кола Вождовац је као гост победио Мачву са 1:0. Гости су од 53. минута играли без "поцрвенелог" Стојчева. То није ссметало играчима Вождовца, који су једини гол постигли у 85. минуту. Стрелац је био Милосављевић.

Овом победом Вождовац је избио на осмо место на табели са сакупљених 38 бодова.  

Линглонг Суперлига Србије - 27. коло:

Петак:
Инђија - Спартак Суботица 1:2
Војводина - Чукарички 1:1
Рад - Црвена звезда 0:5

Субота:
Радник Сурдулица - Пролетер 1:1
Партизан - Младост Лучани 4:1
Напредак Крушевац - Раднички Ниш 1:1

Недеља:
ТСЦ - Јавор 6:1
Мачва - Вождовац 0:1

Табела:
1. Црвена звезда 72
2. Партизан 61
3. Војводина 56
4. ТСЦ 53
5. Чукарички 48
6. Раднички Ниш 43
7. Спартак Суботица 40
8. Вождовац 38
9. Младост Лучани 37
10. Радник Сурдулица 30
11. Пролетер 29
12. Напредак Крушевац 27
13. Јавор 24
14. Инђија 19
15. Рад 15
16. Мачва 13

 

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво