Менхенгладбах убедљив против Унион Берлина

Фудбалери Борусије Менхенгладбах савладали су на свом терену Унион Берлин са 4:1 (2:0) и вратили се на трећу позицију на табели Бундеслиге. Фудбалери Борусије Дортмунд декласирали су Падерборн на гостујућем терену са чак 6:1 и учврстили другу позицију.

Менхенгладбах је оправдао улогу фаворита у мечу против Униона. Са нова три бода тим се вратио на деобу трећег места са Бајером из Леверкузена, обе екипе су освојиле по 56 бодова, али Борусија има бољу гол разлику. Екипа из Берлина заузима 14. место са 31 бодом колико има и 13. Аугсбург.

Домаћин је повео у 17. минуту. Акција Менхенгладбаха је ишла по десној страни, Херман је лепо упослио Нојхауса који је кренуо ка средини терена ослободио се чувара, ушао у казнени простор, уследио је ударац, а лопта се на путу ка мрежи одбила од стативе.

У 42. минуту на семафору је стајало 2:0. Напад Менхенгладбаха по левој страни, Плеа је одлично уочио Тирама на супротној, уследио је центаршут, а Тирам је главом сместио лопту у гол.

Екипа из Берлина се није предавла и у 50. минуту смањује предност домаћина. Након слободног ударца са десне стране лопта у казненом простору долази до Ингварсена, који је главом прослеђује до усамљеног Андерсона, овај прецизним ударцем постиже гол.

Међутим у 59. минуту пропали су снови Униона да може до бода у овом сусрету. Као и код другог гола Плеа је пронашао Тирама на супротној страни, који овог пута ногом палсира лопту у мрежу.

Четврти гол за домаћине постигнут је у 81. минуту. Ситуација као на тренингу Бенсебаини је прошао по левој страни, пронашао Плеу на средини шеснаестерца, између два штопера, и овоме није било тешко да савлада голмана гостију. Касније се испоставило да је ово коначан резултат утакмице.

У последњој данашњој утакмици Бундеслиге фудбалери последњепласираног Падербурна успели су да пруже равноправан отпор Борусији Дортмунд само током првог полувремена које је завршено без голова.

Потом је уследила серија гостију за 6:1, а домаћи тим је успео да постигне само почасни погодак из једанаестерца који је досуђен у 72. минуту. Овом победом Борусија Дортмунд се учврстила на другој позицији табеле.  

Бундеслига 29. коло:

Петак:
Фрајбург - Леверкузен 0:1

Субота:
Херта - Аугзбург 2:0
Мајнц - Хофенхајм 0:1
Шалке - Вердер 0:1
Волфсбург - Ајнтрахт 1:2
Бајерн - Фортуна 5:0

Недеља:
Мехенгладабах - Унион Берлин 4:1
Падерборн - Дортмунд 1:6

Понедељак:
Келн - Лајпциг

Табела:
1. Бајерн Минхен 67
2. Борусија Дортмунд 60
3. Борусија Менхенгладбах 56
4. Бајер Леверкузен 56
5. Лајпциг 55
6. Волфсбург 42
7. Хофенхајм 42
8. Фрајбург 38
9. Херта 38
10. Шалке 37
11. Келн 34
12. Ајнтрахт Франкфурт 32
13. Аугзбург 31
14. Унион Берлин 31
15. Мајнц 28
16. Фортуна Диселдорф 27
17. Вердер Бремен 25
18. Падерборн 19

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво