Родић: Време је за дуплу круну

Леви бек Црвене звезде Милан Родић један је од седморице играча који су освајали све три последње титуле првака Србије и тако оставили печат у богатој историји клуба. Ипак, не задовољава се Родић освајањем првенства, већ је уверен да је екипа спремна за освајање дупле круне.

"Доминирали смо и ове сезоне и сасвим заслужено стигло до хет-трика титула, тек трећег у историји клуба што свакако нешто лепо говори о нашој генерацији. Није лако опстати и остати на врху, много рада, утакмица, напора је из нас, али се сав тај труд иаплатио", истиче Родић.

Титула је ипак само један од циљева.

"Сезона би била потпуна само ако освојимо и Куп. Верујем да је време за дуплу круну, коју сви звездаши дуго већ чекају. Имамо три степенице до циља, прва је Инђија и потрудићемо се да меч у уторак завршимо у нашу корист."

Инђија је једини тим који је затресао мрежу Звезде овог пролећа.

"Борили су се жестоко тада, ми смо пропустили у финишу два зицера да дођемо до победе. Очекујемо да ће имати исти приступ и прекосутра, биће борбени и чекаће прилику из контре. Терен у Инђији је прилично оштећен, видели смо то и на њиховом мечу са Спартаком. Међутим, знамо шта нас чека, ако желимо трофеј, а то јесте наша амбиција, морамо да будемо спремни на све."

Црвена звезда је на Бањици деловала физички веома добро, а играчи су показали да двомесечна пауза није негативно утицала на њих.

"Радили смо савесно за време пандемије. Сви играчи су одржали психо-физичку кондицију колико се могло. По повратку групним тренинзима радило се заиста у јаком ритму што је допринело да на Бањици делујемо физички добро. Филозофија и захтеви у игри на којима инсистира Дејан Станковић од свог доласка полако добијају форму. Коцкице се слажу, долази до синхронизације и зато верујем да ћемо из дана у дан, из меча у меч, бити све бољи."

Верује Родић у пословицу - "Конац дело краси".

"Била би сјајна ствар да после више од деценију на све ове успехе које смо остварили будемо упамћени као генерација која је освојила и дуплу круну. Велики је то мотив за нас, имамо карактер победника и учинићемо све да 24. јуна подигнемо и пехар победника Купа Србије", не крије оптимизам Родић.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи