”Петарда” Звезде на Бањици за нову титулу!

Фудбалери Црвене звезде су нови-стари шампиони Србије! Они су у првом мечу наставка сезоне прекинуте пандемијом коронавируса, а у оквиру 27. кола Суперлиге као гости на Бањици савладали екипу Рада са 5:0 и тиме обезбедили 31. титулу за најтрофејнији српски клуб.

Без проблема и са веома озбљним приступом од првог минута екипа Дејана Станковића је показала да жели што пре да реши све дилеме око победника и што раније обезбеди победу и нови трофеј, и то баш на ”свети дан” када је пре 29 година најбоља генерација клуба освојила европску титулу у Барију.

То им је донело инцијативу из које је произашло три гола у првом делу, а могло је и више.

Први погодак дело је агилног и "пробуђеног" Мирка Иванића, који је реализовао најстрожу казну у 24. минуту након што је Вукановић оборен мало унутар шеснаестерца.

Потом је Иванић асистирао Бабићу за гол у 30. минуту за 2:0 након изузетно лепе и уигране акције из прекида, да би на 3:0 повисио Алекса Вукановић, кога је лепо у полуконтри упослио Бен.

У наставку темпо јесте мало опао, али је Звезда преко Дегенека, који је био највиши у скоку после корнера у 57. минуту, дошла и до четвртог гола у још убедљивијег вођства.

Звезда је до краја имала још неколико врло добрих прилика, а најбоља је била она Јованчића из 78. минута, када је погодио стативу са тридесетак метара.

А онда је у 82. минуту ”тачку на и” ставио Вукановић, који је одлично искористио "зицер" са два метра, који му је припремио вечерас одлични Иванић.

Била је то 27. победа у првенству за Црвену звезду, којом је она дошла до 72. бода, што је недостижно за другопласирани Партизан (58) и трећепласирану Војводину (56).

Ово је први тренерски трофеј за легедну Звезде и српског фудбала Дејана Станковића, који је уочи меча поручио да му је исту практично предао претходни тренер Владан Милојевић, а кога је популарни Деки позвао да шампионски пехар и подигне.

Убрзо након завршетка меча Звездине ”Делије” изашле су на улице и бакљама почели да славе нови трофеј, а добар део њих је дочекао клупски аутобус на стадиону ”Рајко Митић” где је прослава настављена. 

Данас, првог дана наставка сезоне Суперлигее одиграно је још два меча, у којима је Спартак као гост победио Инђију а Војводина и Чукарички у Новом Саду поделили бодове.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара