У Италији фудбал се враћа 20. јуна

Фудбалско првенство Италије наставиће се 20. јуна потврдио је министар спорта Винченцо Спадафора пошто је Научни одбор владе Италије дао одобрење да се првенство може наставити уз посебан медицински протокол за повратак утакмицама. Италијански Куп могао би и раније да почне, а по речима Спадафоре то се може догодити и раније 13. и 17. јуна.

Донета је одлука да се фудбал враћа на стадионе Италије после паузе дуже од два месеца због пандемије коронавируса, а министар спорта Винченцо Спадафора је изјавио да ће то бити 20. јуна.

 

Фудбалска игра ће се вратити на терене Италије 20. јуна јер је Научно-технички комитет дао зелено светло за наставак Серије А, а улогу у одлуци су имале и анализе и процене које су стигле из Фудбалског савеза Италије, Асоцијације фудбалера и саме Серије А.

Винченцо Спадафора је рекао да се утакмице Купа Италије могу одиграти и раније у терминима 13. и 17. јуна. 

Међутим, још је нејасно како ће се и под којим условима одвијати утакмице, јер још увек је на снази Медицински протокол за утакмице по коме је још увек бажеће правило о карантину од 14 дана за читаву екипу уколико се макар један играч открије као позитиван на корона вирус.

До краја Серије А остало је 12 кола, плус осам утакмица које су одложене у 25. колу.

Серија А је суспендована од 9. марта када је влада Италије одредила карантин одредила карантин и обуставила све спортске манифестације.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво