Саво: Звезда "побегла", није нам ускраћено право на борбу

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић, пред наставак сезоне у Суперлиги и меч са екипом Младости у 27. колу, рекао је да је питање како ће играчи реаговати на такмичарски ритам после дуге паузе због пандемије коронавируса. Сусрет је на програму у суботу од 17.30 на стадиону у Хумској.

"За сада све делује доста добро, радили смо тешко и јако, али утакмице су нешто друго. Каква ће бити реакција видећемо после две или три утакмице. Видите да у Бундеслиги има повреда, а причамо о Немцима, физички беспрекорним. Надам се да смо успели да заштитимо играче током припрема", рекао је Милошевић на конференцији за медије на стадиону Партизана.

Једно од питања новинара било која је поента "скраћене лиге" и да ли је тиме Партизану ускраћено да се бори за титулу.

"Јавности су познати ставови клуба у вези са одлукама ФСС, не бих желео да коментаришем. По мом мишљењи, логичније је би било да се игра Куп, а да се првенство региструје према стању на табели. Ми смо имали велики бодовни заостатак за Црвеном звездом и не мислим да нам је ускраћено право на борбу. Звезда је побегла довољно и да смо играли плеј-оф било би веома тешко. Морамо да будемо реални и не треба да то користимо као оправдање", рекао је Милошевић, који је упитан и шта мисли о проширењу Суперлиге на 20 екипа од следеће сезоне.

"Још док сам био у ФСС, лични став је у потпуним супротностима са овим одлукама. И даље сам становишта за лигу од 12 клубова, за толико можемо да имамо квалитета, чак можда има и за 10. Не знам који су разлози да догодине играмо са 20 клубова, сигуран сам да није добро за српски фудбал".

Шеф стучног штаба црно-бели најавио је да ће сусрет против Младости пропустити Сејдуба Сума, као и да ће млади Денис Стојковић ускоро потписати уговор.

Утакмица између Партизана и Младости игра се у суботу од 17.30 на стадиону у Хумској.