Маровић једини чува оригинални дрес Звезде из Барија

Фудбалски клуб Црвена звезда обележиће у петак 29 година од освајања историјске титуле првака Европе у Барију, а званични сајт клуба објавио је да је само чувени леви бек Слободан Маровић сачувао оригинални дрес.

Маровић, један од чланова шампионског тима, сачувао је црвено-бели дрес са бројем три као успомену за цео живот, а пре неколико година његов дрес послужио је да би се направила реплика.

"Одлучио сам и пре утакмице да дрес, без обзира да ли ми победили или изгубили, нећу мењати ни са ким. Рекао сам себи да ће ми то бити успомена за цео живот, играм финале Купа шампиона, то је нешто што се памти. Наравно, десило се да смо постали прваци Европе после чега је уследило и славље, навијача који су улазили на терен, новинари, фоторепортери... Сви су тражили да им дамо дрес. Моји саиграчи су или заменили дрес са играчима Олимпика или су поклонили неком, не размишљајући вероватно колико тај дрес може значити. Ја сам га сачувао, дрес је остао на мени", изјавио је Маровић.

Још једна занимљива прича пратила је дрес Црвене звезде из Барија - голмански.

Наиме, капитен Стеван Стојановић поклонио је дрес једном италијанском новинару, али је недавно сазнао да се дрес у којем је одбранио пенал Мануелу Аморосу и подигао трофеј налази код једног српског држављанина.

Стојановић је за клупски сајт открио да сад покушава да откупи свој дрес из Барија, али је такође и срећан што барем зна где се налази.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво