Победе Хофенхајма и Фортуне, Шалкеу није пријао повратак на терен

Фудбалери Фортуне из Диселдорфа и Хофенхајма остварили су победе у последњим мечевима 28. кола Бундеслиге, док су мечеви Аугсбург – Падерборн, односно Унион Берлин – Мајнц, завршени без победника.

После ремија Лајпцига и Херте у којем је српски интернационалац Марко Грујић био стрелац, одиграно је још четири меча којим је комплетирана нова рунда у немачком шампионату.

Најубедљивији је био Хофенхајм, који је са 3:1 савладао Келн.

Домаћин је до предности дошао преко Баумгартнера у 11. минуту, нешто касније је на другој страни Борнау добио директан црвени картон и умногоме олакшао посао домаћину.

Они су то искористили почетком другог полувремена – Баумгартнер још једном, па Зубер за велико вођство, док је Кајнц успео да смањи на 3:1. Ут није реализовао једанаестерац за драматичан финиш и тим резултатом је дуел завршен.

Хофенхајм се попео на седму позицију са 39 бодова, док је Келн 11. са пет бодова мање.

Шалке је наставио да понире и забележио и трећи пораз од повратка после паузе због пандемије коронавируса. "Рудари" су изгубили на гостовању код Фортуне у Диселдорфу, иако су дошли до предности.

Мекени је довео Шалке у вођство у 53. минуту, пре него што је Фортуна начинила преокрет за само пет минута – стрелци су били Хенингс у 63. и Караман у 68. минуту.

Фортуна је остала на 16. позицији, али се примакла на бод споменутом Мајнцу, док је Шалке деветопласирани са 37 бодова.

Унион Берлин, за који је Невен Суботић одиграо свих 90 минута, губио је од 13. минута утакмице Мајнцом – гол је постигао Баку, али је Ингвартсен до полувремена изједначио и поставио коначних 1:1.

Мајнц је тик изнад зоне испадања са 28 бодова, три мање од клуба из престонице.
Дуел Аугзбурба и Падерборна завршен је без голова (0:0).

Програм 28. кола обележио је дерби Борусије Дортмунд и минхенског Бајерна у којем су Баварци славили и примакли се на корак од рекордне, осме узастопне титуле.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се